Just nu är det mycket torrt i skog och mark – Räddningstjänsten avråder från eldning utomhus…

Räddningstjänsten avråder från eldning utomhus i Eskilstuna med omnejd

Räddningstjänsten avråder just nu från att elda utomhus i Eskilstuna med omnejd. Avrådan började gälla redan under fredagseftermiddagen och gäller tills vidare.

Just nu är det väldigt torrt i skog och mark och det är stor risk för gräs- och skogsbränder. Därför avråder Räddningstjänsten från att elda utomhus. Det råder inte eldningsförbud – man får elda i iordningställda grillplatser och i trädgårdsgrillar, men uppmaningen är att vara särskilt försiktig och se till att det finns vatten i närheten. Man ska också säkerställa att elden är ordentligt släckt efteråt.

Kan bli eldningsförbud

Om värmen och torkan fortsätter kan det bli eldningsförbud, vilket i så fall innebär att det blir förbjudet att elda utomhus på allmän plats.

Sjudygnsprognos för Eskilstuna

Vi har en varm och torr helg att se fram emot i Eskilstunatrakten. Det blir ännu lite varmare under söndagen, och temperaturen kan lokalt nå runt 25 grader i delar av Sörmland.

Ostadigare nästa vecka

I början på nästa vecka tar ostadigare väder över västerifrån. Stackmolnen växer på sig mer, och det kan mycket väl bli lokala skurar. Tisdag till onsdag ser ett mer sammanhängande regn- och skurväder ut att ta sig österut över landet. Mest regn i norr, medan det kommer att vara mer splittrat i söder. Kallare luft följer, med lägre dagstemperatur som följd.

– Var rädda om er och vår natur! hälsar Räddningstjänsten i Eskilstuna.

You May Also Like