AFC tar emot Djurgården på Tunavallen. Foto: Skärmklipp från Youtube.

Sörmländsk koll på Allsvenskan 2019 del 2

Precis som toppstriden blev även bottenstiden spännande in i det sista. AFC Eskilstuna var ett av de inblandade lagen som kämpade febrilt för att hänga kvar eller åtminstone nå en kvalplats.

Allsvenskan inleddes riktigt fint av AFC som på hemmaplan tog en stark 3-1 seger mot IFK Göteborg. Men efter den fina inledningen dröjde det ända till omgång 15 innan nästa seger skulle komma. Vid det laget var de fast förankrade i botten tillsammans med Falkenberg och GIF Sundsvall.

Under höstens transferfönster jobbade AFC hårt med att fylla på truppen men de tappade även viktiga kuggar. Framför allt tappade de Felix Michel som varit en av de mest framträdande spelarna under både 2018 och 2019.

Det var i sista omgången allt skulle avgöras. AFC hade mycket i egna händer och behövde vinna sin match borta mot Falkenberg för att nå en kvalplats. De övriga resultaten gick vägen då både Kalmar och GIF Sundsvall förlorade sina matcher. Hoppet levde men på övertid gjorde Falkenberg mål och det blev nattsvart för AFC som får spela i Superettan nästa säsong.

Det blev bara fyra segrar totalt den här säsongen och det finns nog matcher som spelarna grämer sig över att de inte vann. Allsvenskan 2019 var otroligt jämn och spelmässigt var inte AFC sämre än sina bottenkonkurenter.

AFC har nu en sista chans att revanschera sig när Svenska Cupen drar igång. Där har de lottats i samma grupp som Malmö FF, Karlskrona och Syrianska FC. MFF är givetvis storfavoriter i gruppen men AFC bör ändå klara av att ta en andraplats för att gå vidare till slutspelet.

Läs även Del 1 om Hammarbys säsong

You May Also Like