Galge bakom ett rådhus i Tombstone, Arizona. Foto: miradio / visual hunt - public domain

Skrämmande faktum: USA:s högerträsk svämmar över av morbida vansinnesföreställningar och sprider en stank av fascistoid mordlust

Genom Demokraterna Jon Osoff och Raphael Warnwicks segrar i senatsvalet i Georgia säkrades Demokratisk dominans i både senat och representanthus. Liksom på presidentposten genom Bidens seger över Trump. Men den 3:e januari tillträdde en helt annan nyvald ledamot av representanthuset vald av invånarna i Georgias kongressdistrikt nummer 14. Det handlar om republikanen Marjorie Taylor Greene född 1947. Att beskriva henne som konservativ känns som årets underdrift. J

74 procent av de röstande i Georgias distrikt nummer 14 lade sina röster på Taylor Greene. Och Taylor Greene hade inte dolt sina åsikter, de som röstat på henne har vetat vad de röstade på. Så sent som i september 2020 publicerade hon på Facebook ett montage där hon själv siktar med ett maskingevär på Alexandria Ocasio Cortez (AOC), Ilhan Omar och Rashida Tlaib (tre vänsterinriktade kvinnor i kongressen) och lägger till texten:

Starka konservativa kristna måste gå på offensiv mot dessa socialister som vill riva sönder vårt land.

Marjorie Taylor Greene, framträdande representant i Georgia för det parti som SD:s ordförande Jimmie Åkesson hade hoppats få se som segrare i USA-valet – partiet han säger sig sympatisera med.

Under 2018 och 2019 har hon upprepade gånger på sociala media framfört och gillat tanken på att demokraternas taleskvinna Nancy Pelosy borde avrättas (hängas eller skjutas) som förrädare. Förräderiet skulle enigt Taylor Green bland annat bestå i att hon motsatt sej byggandet av Trumps mur och därmed verkat för en invasion av invandrare.

Krav på avrättning av Barrak Obama och Hillary Clinton förekommer också. När det gäller Clinton så ansluter sej Taylor Green till de bisarra konspirationsteorierna som förs fram av sekten Qannon. Enligt dessa leder Hillary Clinton ett pedofilnätverk som inte bara sexuellt förgriper sej på barn utan också äter barn.

Taylor Greene tillhörde de 139 kongressledamöterna som även efter stormningen av Capitolium hävdade att Bidens seger vilade på valfusk och att Trump var den rättmätige segraren.

När situationen blev alltmer ohållbar efter stormningen av kongressbyggnaden började Tayolor Greene sprida konspirationsteorier om att vänstermänniskor infiltrerat demonstranterna och begått våldshandlingar. FBI:s undersökningar har vederlagt alla sådana lögner. Men för Taylor Greene liksom för hennes ledare Donald Trump är lögnen nu en helt normal arbetsmetod.

Hon är aktiv “evangelisk kristen”, abortmotståndare och för obegränsad rätt att äga obegränsat antal vapen. Hon har spridit en video på sociala medier som hävdar att invandringen i Europa är en del av en “zionistisk plan” för att ersätta Europas befolkning. Hon är aktiv motståndare till Black Lives Matter-rörelsen och hon menar att vita män är den mest förtryckta gruppen i USA.

Observera att denna kvinna med sin fullständigt bisarra åsikter och förslag fick 229 827 röster av 307 625 i Georgias valdistrikt nummer 14. Detta är den konservativa bas som de republikanska kongressledamöterna nu kryper för och inte sällan uppmuntrar och driver på.

Peter Widén

You May Also Like