Bilden visar skytten sittande på en form av elcykel i Årby – elcykeln har tagits i beslag av Polisen… (Foto: Polisen)

Skottlossningen mot lekpark i Årby i Eskilstuna i somras: Polisen släpper nu bilder på gärningsmannen

På kvällen den 26 augusti i år skedde ett mordförsök på en lekplats i stadsdelen Årby i Eskilstuna. En kvinna och ett litet barn som befann sig på lekplatsen konstaterades efteråt vara skottskadade. Polisen inledde då en förundersökning som rubricerades som försök till mord och grovt vapenbrott. I den utredningen vill polisen nu gå ut med bilder för att se om fler hör av sig med tips.

Vid skjutningen i somras avlossades ett tiotal skott på en lekplats i bostadsområdet, och en kvinna och ett barn skadades lindrigt (se tidigare artikel). Kvinnan och barnet var förmodligen aldrig skyttens tilltänkta offer, utan befann sig helt enkelt “på fel plats vid fel tillfälle”, som man brukar säga. Polisens avsikt med att nu offentliggöra bilder från händelsen är att få in fler tips, säger man. På bilderna ser man den maskerade gärningsmannen komma åkande på en elcykel av ett något ovanligare slag.

Efter skottlossningen i Årby hade Polisen extra hög närvaro i området under en tid.

Ytterligare en person inblandad

Den maskerade skytten ska ha kommit åkande på elcykeln från Årbytunneln och sedan in mot innergården och lekplatsen. Ett tiotal skott ska sedan ha avlossats. Enligt uppgift ska ytterligare en person ha väntat kvar i Årbytunneln, mellan bostadsområdet och Årbyskolan. Enligt Polisen ska dessa båda personer ha varit i maskopi med varandra.

(Foto: Polisen)

Elcykeln genomgår teknisk undersökning

Elcykeln är beslagtagen och genomgår just nu en teknisk undersökning. Har man tur kan det eventuellt finnas DNA och fingeravtryck på den. Det handlar om en ganska ovanlig typ av elcykel av märket Vässla.

Den något ovanliga elcykeln, av märket Vässla, är numera beslagtagen och befinner sig på Nationellt Forensiskt Centrum (NFC), där den just nu genomgår en teknisk undersökning. (Foto: Polisen)

Polisen behöver tips

Kvinnan och barnet ska ändå ha klarat sig förhållandevis bra och fick lämna Mälarsjukhuset efter en kortare vistelse där. Det finns i nuläget ingen skäligen misstänkt för skjutningen, och Polisen hoppas nu med dessa bilder att någon kanske tror sig känna igen något och förhoppningsvis träder fram med uppgifter som kan hjälpa Polisen vidare i utredningen.

– Vi tar tacksamt emot tips på telefonnummer 11414, säger Polisen.

You May Also Like