Offret fördes i ambulans till sjukhus…

Mordförsök i Strängnäs – gärningsman gripen i Eskilstuna

En man i Strängnäs fördes under tisdagseftermiddagen till sjukhus. Det efter att ha skadats av ett vasst tillhygge. En man i 30-årsåldern har sedan gripits i Eskilstuna och Polisen har nu inlett en förundersökning gällande försök till mord samt brott mot knivlagen.

Det var vid halvtvåtiden på tisdagseftermiddagen som både polis och ambulans larmades till Abborrberget i Strängnäs. Ambulansen åkte inte ända fram till platsen, utan stannade i närheten och en privatbil skjutsade sedan den skadade mannen fram till ambulanssjukvårdarna. Att ambulansen inte åkte ända fram beror enligt uppgift på säkerhetsrutiner.

– Mannen ska ha fått skador från ett vasst tillhygge. Han var skadad på flera ställen på kroppen men var vaken och talbar när ambulansen förde honom till sjukhus, berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Polisen började sedan försöka bringa klarhet i vad som hade hänt. Detta gjordes bland annat genom samtal med personer som fanns på platsen samt genom att spärra av den misstänkta brottsplatsen som enligt uppgift ska vara i en byggnad.

Misstänkt gärningsman gripen i Eskilstuna

Några timmar senare under tisdagseftermiddagen kunde en misstänkt man i 30-årsåldern gripas. Han greps i ett flerfamiljshus i Eskilstuna. Polisen har nu inlett en förundersökning gällande försök till mord samt brott mot knivlagen. Även den platsen spärrades av i väntan på kriminalteknisk undersökning.

Skadeläget oklart

– Nu fortsätter arbetet med att reda ut och sammanställa händelseförloppet, säger Johnny Gustavsson.

Det finns i nuläget inga uppgifter vad gäller skadeläget för mannen som fördes till sjukhus. Han ska vara i 25-årsåldern.

You May Also Like