Karl Hovbergsgatan i stadsdelen Skiftinge i Eskilstuna…

Skottlossning i Skiftinge i Eskilstuna

Polisen fick under torsdagsförmiddagen in ett samtal från stadsdelen Skiftinge i Eskilstuna. Ett fastighetsbolag hade där fått två av sina dörrar på Karl Hovbergsgatan förstörda genom en misstänkt skottlossning. Händelsen ska ha ägt rum under natten mot torsdagen.

– Ingen person är såvitt vi vet skadad. Händelsen upptäcktes strax före klockan nio på torsdagsförmiddagen, men uppgifter gör gällande att någon har hört smällar runt klockan halvtre natten mot idag torsdag, berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

– Vi utreder nu under torsdagen vad som hänt och dokumenterar platsen med förhoppning om att kunna säkra spår, berättar Johnny Gustavsson vidare.

Brottsplatsen spärrades av

Brottsplatsen spärrades under torsdagsförmiddagen av och jourhavande förundersökningsledare har inlett en förundersökning gällande grovt vapenbrott samt försök till mord. Det finns i nuläget ingen gripen för händelsen. Om det är så att skottlossningen ägt rum under natten, men att Polisen inte fått kännedom om den förrän först framåt förmiddagen, så är detta olyckligt, menar Polisen. Detta kan naturligtvis försvåra utredningsarbetet.

– För att få möjlighet att bryta trenden i Eskilstuna med skjutvapenvåld är vi på Polisen till stor del beroende av allmänhetens iakttagelser. Tillsammans kan vi göra skillnad. Den som sett något som kan sättas i samband med nattens händelse är välkommen att kontakta oss på Polisen, antingen via telefon på 11414 eller via vårat kontaktformulär på polisen.se, säger Johnny Gustavsson.

”Vi lägger pussel”

– Vi tar in händelsen i det redan befintliga arbetet runt skjutvapenvåld i Eskilstuna. Det är ett stort pussel vi lägger för att kunna bryta våldsspiralen, säger Christoffer Bohman, chef för utredningssektion.

Läs också:

You May Also Like