Polisen spärrade under torsdagskvällen av ett större område för teknisk undersökning.

Skottlossning i Röksta i Eskilstuna – man skottskadad!

Polisen fick vid halvåttatiden under torsdagskvällen in flera samtal om flera höga smällar nära korsningen Sundbyvägen/Magistervägen i Eskilstuna. Flera polispatruller åkte till platsen. Väl på plats påträffades en skottskadad man utomhus.

Initialt verkade det inte handla om några allvarliga skador. Den skadade mannen var enligt uppgift vaken och talbar. Ambulans tillkallades till platsen. Det visade sig dock att mannen inte var i behov av sjukhusvård. Han fördes istället till polisstationen för förhör. Den skottskadade mannen ska ha träffats i ena handen. Han är i 30-årsåldern och känd av Polisen sedan tidigare

Polisen arbetade under kvällen med att spärra av området för att säkra teknisk bevisning, fånga upp vittnen, samt leta efter en eller flera gärningspersoner.

Har hittat tomhylsor

Vittnesuppgifter gör gällande att det ska ha hörts minst sex skott. Flera tomhylsor har också hittats på den aktuella platsen, så det rör sig alltså om en skottlossning med ett skarpt vapen.

Polisen fortsatte under kvällen med att förhöra olika vittnen på platsen. I nuläget klassar Polisen det hela som mordförsök och grovt vapenbrott.

Kartan visar området Röksta i Eskilstuna – Ett villaområde i närheten av stadsdelen Årby.

You May Also Like