Här, i Årby Centrum, låg i dessa lokaler fram tills nyligen en Coop-butik, men nu är även den nerlagd – utvecklingen för stadsdelen är just nu allt annat än positiv…

Skottlossning i Årby i Eskilstuna under tisdagskvällen

Under tisdagskvällen fick Polisen ta emot samtal från oroliga personer i stadsdelen Årby i Eskilstuna. Inringarna sa sig ha hört vad de uppfattade som höga smällar. Klockan var då runt halvniotiden på tisdagskvällen.

Anledningen till att vi på tidningen eFOLKET dröjt med att skriva om händelsen är för att Polisen först inte kunde bekräfta att en skottlossning verkligen ägt rum. Men efter att Polisens tekniker jobbat i området under det senaste dygnet förefaller det som allt mer troligt att en skottlossning faktiskt ägt rum.

Flera personer fotograferades av Polisen

Under tisdagskvällen åkte flera patruller ut till Årby för att försöka reda ut vad som inträffat. Ett antal personer i området fotograferades också i samband med det – det i utredningssyfte, enligt Polisen.

– Det är för att dokumentera vilka personer som fanns på platsen vid den här tidpunkten. Det kan vara värdefullt längre fram i utredningen, förklarar Polisens presstalesperson, säger Johnny Gustavsson.

Skador på en balkong

En stund senare hittade Polisen vad som eventuellt skulle kunna vara en brottsplats, och man gjorde i samband med det avspärrningar. Det ska ha handlat om skador på en fastighet. Huruvida det ska ha rört sig om färska eller gamla skador kunde Polisen under tisdagskvällen inte svara på.

Under onsdagen har Polisens tekniker jobbat vidare i området. Man ska enligt uppgift ha hittat skador på en balkong till en fastighet.

– Det finns i nuläget inga uppgifter om någon skadad person. Det finns heller ingen misstänkt. Vi kommer att arbeta vidare i ärendet för att försöka utröna vad som hänt, säger Johnny Gustavsson.

You May Also Like