Polisen spärrade under söndagskvällen av ett område i Skiftinge som man misstänker är själva brottsplatsen…

Två skottlossningar i Eskilstuna under söndagskvällen

Polisen utreder just nu två skottlossningar som ska ha ägt rum i Eskilstuna under söndagskvällen. Den ena är bekräftad – den andra är i nuläget misstänkt.

Den första skottlossningen är definitivt bekräftad. Det efter att tomhylsor hittats vid platsen. Den inträffade vid tiotiden på söndagskvällen i stadsdelen Skiftinge – närmare bestämt i centrala Skiftinge. I det fallet har Polisen också fått uppgifter om att en bil ska ha lämnat platsen i samband med skottlossningen. En förundersökning gällande försök till mord samt grovt vapenbrott har inletts.

Något senare under söndagskvällen, vid kvart över elvatiden, uppger Polisen att en andra misstänkt skottlossning inträffat. Den här gången i grannstadsdelen Årby. Flera personer ska ha ringt in angående höga smällar. Polisen försöker nu utreda vad som har hänt där. Även i detta fall har Polisen inlett en förundersökning gällande försök till mord och grovt vapenbrott.

Huruvida det finns något samband mellan de två skottlossningarna är för tidigt att säga, enligt Polisen. Ingen har i nuläget gripits, och Polisen har heller inga uppgifter om att någon ska ha skadats i samband med de båda skottlossningarna.

Polisen söker vittnen

Polisen söker nu efter vittnen efter de båda skottlossningarna, och man uppmanar folk som kan ha sett något att höra av sig till Polisen.

– Man kan höra av sig till oss på Polisen på telefonnummer 11414, säger Torbjörn Lindqvist vid Polisregion Öst.

You May Also Like