Blooming Late Baiters. Foto: Kristian Pohl

Recension: Gammalt punkband på ny mark

Band: Blooming Late Baiters
Skiva: Fire Burning
Utgivningsår: 2020
Genre: Pop
Skivbolag: Undefined Sounds

Eskilstunaskivbolaget Undefined Sounds är på gång med en rejäl satsning nu där de vill etablera fler artister och band i den bredare rockfåran. Först ut är Blooming Late Baiters från Stockholm. De bildades redan i slutet av 70-talet, då under namnet The Baiters och var ett av dåtidens alla punkband. De hann med att släpa två EPs innan bandet gick i graven.

Nu, 40 år senare är de tillbaka men det har runnit en del vatten under broarna, musiken är förändrad och idag kallar de sig för Blooming Late Baiters och de vill poängtera att det här inte handlar om någon återförening. Blooming Late Baiters är ett helt nytt band.

Johan Fredriksson beskriver nya singeln Fire Burning som mer revolutionär än vad punken någonsin var.

Att sjunga om kärlek i en epok som osar av hat och lögner är mer radikalt än att vråla ”Vi skiter i allt”.

Fire Burning är en poplåt med rötterna i 70-talet som med all säkerhet kan passa bra för de som gillar Neil Young och liknande artister. Det är helt klart en solid poplåt men den lyckas inte riktigt att beröra mig. Men å andra sidan är inte det här riktigt min genre.

Singeln släpps den 4 juni och en vecka senare kommer uppföljaren Candles In Summertime. Albumet är planerat att ges ut senare i höst. Utöver det släpper även Pipaluckbolaget The Baiters debutsingel Droga för att våga digitalt den 5 juni. Så oavsett om man gillar mer finstämd pop eller skramlig punk finns det något att se fram emot.

You May Also Like