Daggmar Luring på Ölkultur. Foto: Katarina Lundin

Recension: Daggmar Luring – Nu då

Band: Daggmar Luring
Skiva: Nu då
Utgivningsår: 2020
Genre: Bluesrock/rock

Under våren 2020 släppte Daggmar Luring sin första singel från deras kommande skiva. Nu är den äntligen klar och finns att streama på Spotify. Bandet bildades 1972 och splittrades åtta år senare. Nu är de tillbaka och deras klassiska 70-talssound innefattar både bluesrock och progg.

Albumet innehåller nio låtar och har en speltid på 37 minuter och jag tycker att Daggmar Luring gör det bra. Jag vill gärna jämföra musiken med Nynningen även om texterna kanske inte är lika radikala. Just det gör mig något förvirrad eftersom jag är van med riktigt politiska texter till den här sortens musik. Men jag får helt enkelt försöka släppa det.

För det här är väldigt kompetent musik som inte är gjort i ett hafs. Daggmar Luring har tagit den tid som krävts för att få ihop det här albumet. Allt är både välarrangerat och välkomponerat. Det finns ett par låtar som sticker ut, då tänker jag främst på den reggaedoftande Spela Enkelt och Den bleka paraden som får mig att tänka på Bo Kaspers Orkester.

Det här är förmodligen musik som kanske inte kommer att nå den breda massan men jag tror att de som uppskattar den här genren faktiskt kommer att välkomna den här skivan på ett fint sätt. Jag tycker absolut att man ska ge den en chans.

You May Also Like