Punkrock Store

När Danne Paulsson drog igång Punkrock Store följde han sitt hjärta, sa upp sig från sitt arbete och förser nu en hel punkscen med t-shirts och annan merch. Allt överskott går vidare till att släppa skivor med nya band. Vackert om du frågar mig.

Danne var 11 år första gången han hörde punkrock, det var 1978 och han blev såld direkt. Som sig bör för en punkare på den tiden spelade han i olika band, gjorde fanzines och sålde skivor via postorder. Han var även med och drev den lokala musikföreningen som tog band som Asta Kask, Köttgrottorna och Stockholms Negrer till Ängelholm.

Idag blir det mycket punk på sociala medier där han ingår i admingruppen för Jag Minns Min Punk, landets största punkgrupp på Facebook. Utöver det sköter han Facebooksidor för flera olika band. Men han försöker även att gå på så många konserter han kan när tillfälle ges.

Tanken att dra igång punkrockstore.se kom efter att Danne gick in i väggen samt att flera närstående gick bort. Efter att ha blivit nekad av sin arbetsgivare att gå ner till 50% sa han helt enkelt upp sig. Framöver skulle han bara göra sådant han mår bra av så som familj, ideellt arbete för människor i nöd och bara njuta av livet. Punkrock Store är mer som en rolig hobby.

Meningen med punkrockstore.se är att ta fram ett brett sortiment av t-shirts. Danne vill inte bara ha de där vanliga tröjorna som går att hitta enkelt på nätet. Istället tar han, i samråd med banden fram egna tröjor. Just nu håller han på att beta av de klassiska banden men i framtiden vill han även vara leverantör till de nu aktiva svenska banden. Att dels ha tröjor i shoppen men även att kunna förse banden med tröjor när de spelar live. Han kan även se sig i rollen som säljare vid merchbordet på festivaler framöver.

Vissa av de band som finns i shoppen har inte haft någon egen merch på 30-40 år och vissa har inte haft någon överhuvudtaget, att dessutom fler av banden tillhör Dannes favoriter är så klart speciellt. Responsen från banden har varit fantastisk och givetvis är det roligt att ha den här kontakten med sina gamla idoler.

Det finns även en till tanke med att ta fram tröjor med de gamla banden. Många av de som var med på den tiden har kanske inte så bra koll på dagens punkscen men genom att köpa en tröja är de ändå med och bidrar till ny svensk punk, något de kanske inte skulle ha gjort annars.

Sen handlar det mycket om att ge tillbaka något till punken. Det finns nämligen inget vinstintresse med Punkrock Store, allt överskott återinvesteras genom att släppa skivor på Grönpeppar Records och Sockiplast Records. Grönpeppar som främst drivs av Martin Johansson släpper bara ny svensk punk, Sockiplast däremot är Dannes egna bolag som kan släppa både gammalt och nytt bara det känns rätt.

I shoppen finns det tröjor med större band som Bad Religion, Dropkick Murphys och Misfits och bland de tröjor som Punkrock Store tagit fram hittar vi Attentat, Existenz, Fiendens Musik, Kriminella Gitarrer, Pink Champagne och många fler och det tillkommer ständigt nya band. Webbshoppen finns här: https://www.punkrockstore.se/

You May Also Like