Medicinmannen Donald Trump.

President Trump som medicinman – också

Vid en av sina dagliga presskonferenser lanserar USA:s president Donald Trump en helt ny och banbrytande idé om hur man stoppar coronavirusets härjningar.

Det går helt enkelt ut på att man använder desinfektionsmedel, blekmedel och andra kemiska städprodukter invärtes. Till exempel genom injektioner.

“Jag har sett hur desinfektionsmedel kan rengöra ytor från viruset, att det slår bort viruset på mindre än en minut. En minut. Då borde det kunna användas som en injektion, som att städa upp inifrån”, sa Trump vid denna presskonferens.

“Det var ett uttalande som under natten fick flera experter och läkare att tappa hakan”, skriver Aftonbladet.

“Tanken att injicera eller införa någon typ av städprodukter i kroppen är både oansvarigt och farligt”, säger lungläkaren och globala hälsoexperten Viv Gupta till NBC News.

Trump lanserade även en idé om att man kan ta kål på coronaviruset genom starkt ljus:

“Föreställ er att vi träffar kroppen med ett otrolig kraftfullt ultraviolett ljus eller bara ett väldigt kraftfullt ljus…Du tar in ljuset i kroppen genom huden eller på annat sätt”, sade Trump, också genom referatet i Aftonbladet.

När en reporter från Washington Post frågade presidenten vad han menade, fick han till svar från Trump:

“Jag är president och du är fake news”.

Efter presidentens utspel har bolaget RB, som tillverkar reningsmedlet Lysol och Dettol gått ut med en varning att desinfektionsmedel under inga omständigheter får användas i människokroppen genom förtäring, injektion eller på annat sätt.

Donald Trumps avslöjande att han även har oanade talanger som medicinman har satt fart på nätet som svämmar över av hånfulla och satiriska inlägg och bilder. Här är ett axplock som jag fotograferat av från Aftonbladet 25 april. Bilderna är små, därför syns rastreringen tydligt.

Men jag tror budskapet går fram.

Rolf Waltersson

You May Also Like