Polisen har under natten mot torsdag gjort flera fordons- och förarkontroller…

Polisjakt på E20 i Eskilstuna i natt

Vid halvelvatiden på onsdagskvällen stoppade Polisen en bil på Stensborgsgatan i Eskilstuna för en fordons- och förarkontroll. Mannen i bilen kunde inte visa att han hade behörighet att köra bil. Men under kontrollen uppstod också fler misstankar.

Efter kontakt med Gränspolisen och Migrationsverket hålls mannen nu i förvar. Det för att man vidare ska kunna utreda om han överhuvudtaget har rätt att vistas i landet.

– Mannen är i 35-årsåldern, berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Polisjakt på E20

Strax före klockan fem på torsdagsmorgonen skulle en polispatrull göra en fordons- och förarkontroll på ett fordon i Årbyrondellen i Eskilstuna. Men bilföraren stannade inte på polismans tecken, utan körde istället bort från platsen och vidare ut på motorvägen E20 mot Strängnäshållet.

Polisen kom snart ifatt fordonet som stannade men backade på polisbilen så den fick skador i fronten. Dock uppstod inga personskador.

Föraren hoppade över till baksätet

– Föraren, som är i 45-årsåldern, försökte undvika ansvar genom att hoppa över till baksätet. Han misstänks nu för drograttfylleri samt grov olovlig körning, berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Brott mot vapenlagen

En manlig passagerare i 25-årsåldern misstänks samtidigt för ringa narkotikabrott för eget bruk, grovt brott mot knivlagen samt brott mot vapenlagen då han även hade otillåten pepparspray.

– Utöver detta har Polisen under natten mot torsdagen hanterat rutinärenden. Flera personer har bland annat omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika. Dock har vi inga större händelser eller våldsbrott, säger Johnny Gustavsson.

Johnny Gustavsson, Polisen

You May Also Like