Mördarna går fortfarande fria. (Foto: sverigesradio.se)

Palme-mordet: schema över mörkläggningen – och Palme om Vietnam och Chile (film)

Vi har i eFOLKET i två ledarartiklar (om Stay Behind och om villospåret som pekade ut kurder) pekat på uppseendeväckande förhållanden vad gäller utredningen av mordet på Olof Palme. Reaktioner på artiklarna har kännetecknats av en upprördhet över att utredningen hittilldags framstår som en icke-utredning.

Vi har också fått önskemål om att åskådligt i ett schema beskriva de samband och kopplingar som vi i våra artiklar tagit upp.

Härmed tillmötesgår vi detta önskemål. I schemat är ett antal av rutorna gula. Den markeringen står för att personen i rutan aktivt infört, i någon form, villospåret PKK.

 1. NATO – Huvudman till “Stay Behind”.
 2. FRA (Försvarets radioanstalt).
 3. SSI – Sveriges militära underrättelsetjänst.
 4. IB – Ljusskygg underrättelsetjänst.
 5. Stay Behind – topphemlig underrättelseorganisation skapad av CIA.
 6. C.G Östling – Högerextremistisk vapenhandlare med bakgrund inom Norrmalms-polisen.
 7. Ebbe Carlsson – Underrättelseman knuten till Socialdemokratiska partiet. Drev PKK-spåret.
 8. Hans Holmér – Före detta SÄPO-chef, ledde Palmeutredningen det första året. Drev PKK-spåret.
 9. Bertil Wedin – Svensk militär och högerextremist. Agent åt den Sydafrikanska säkerhetstjänsten. Korrespondetn på C.G Holms tidskrift Contra. Drev PKK-spåret.
 10. C.G Holm – Högerextremist, knuten till Industriförbundet (P.G Vinges “skyddsling”) och redaktör för tidskriften Contra. Drev PKK-spåret.
 11. Craig Williamson – Sydafrikansk infiltratör, spion och yrkesmördare. Värvade Bertil Wedin.
 12. Curt-Steffan Giesecke – Före detta direktör i Svenska Arbertsgivareföreningen (SAF). Chef för “Stay Behind” från 1978.
 13. P.G Vinge – SÄPO-chef fram till 1970 då han misstänkliggjorde Olof Palme för att vara en säkerhetsrisk. Blev därefter direktör och säkerhetschef inom Industriförbundet.
 14. Charlie Nordblom – Misstänkliggjorde Olof Palme i böcker utgivna av Timbro (SAF och Industriförbundet). Och drev PKK-spåret i veckotidningen Lektyr.
 15. Alf Karlsson – Chef för SÄPO:s terroristrotel. Anslöt sig årsskiftet 1986-87 till det av P.G Vinge bildade säkerhetsbolaget DIP. Skapade och drev PKK-spåret.

Följande filmklipp illustrerar varför Palme-hatet inom högern var så utbrett pga de politiska ställningstaganden han gjorde

Olof Palme – Hanoi Speech 1972 (eng)

Olof Palme, Harald Edelstam och militärkuppen i Chile

You May Also Like