Slaveriet lirar punk på en åker

Nytt på musikvideofronten

Augusti bjuder på en riktigt blandad kompott när det gäller musikvideos, den gemensamma nämnaren är att det är ett gäng låtar som det absolut går att dansa till, förvisso på lite olika sätt. Det är i alla fall svårt att bara sitta still.

Quilty – The Hog Eye Man / The Full Rigged Ship

Quilty har annonserat att de under fem fredagar kommer att släppa en ny musikvideo, följ bandet på Youtube eller Facebook så missar du ingen. De inledde förra fredagen med The Hog Eye Man / The Full Rigged Ship, alla låtar är inspelade i Nyköping och kommer från deras Out On The Ocean-turné. Energin från deras bländande irländska folkmusik vill man ju helst uppleva på plats men jag tycker ändå att den når fram även via en skärm. Både bild och ljudkvalitet håller hög klass. Det går inte att missa spelglädjen.

Slaveriet – Du har fel

Skaraborgsbandet Slaveriet är på väg att släppa ett nytt album, det har gått tre år sedan deras debut Skuldfri?! släpptes och jag tycker att de har blivit både bättre och argare med åren. Du har fel är ett smakprov från kommande skiva och de vandrar på de stigar som Asta Kask och Cosa Nostra har trampat upp. Kanske har trummisen Magnus “Bjurre” Bjuren en del i det, han ingick ju i båda de orkestrarna. Bjurre i all ära men Angelic “Loppan” Gustavsson går från klarhet till klarhet gällande sången. Slaveriet tar hela tiden rejäla kliv för att utmana “de stora” banden i den melodiösa punkgenren.

Simple Minded Symphony – Over It

Från Seattle, staden som kanske mest är känd för grungemusiken, kommer skapunkbandet Simple Minded Symphony. De är en ny bekantskap för mig och ärligt talat kanske jag inte kommer att överkonsumera deras musik men någon låt då och då funkar fint. Då kan man ju börja med nya låten Over It som finns med på deras nya självbetitlade album. Det här är en snäll låt med poppunk-feeling, kanske inget för den som vill ha sin skapunk i stil med Operation Ivy och Choking Victims utan snarare mer Blink 182 och liknande band, collegepunk fast i baktakt alltså.

The Manky Melters – Shenanigans

The Manky Melters är ett nytt celticpunkband från Frankrike. Som de säger själva är de ett av få band i den här genren som är så kallat female-fronted. Och det går inte att säga annat än att Giada har attityd i sin sång. Musikaliskt är det kanske inte revolutionerande men det är alltid schysst med kvinnor som tar plats inom musiken. Refrängen sätter sig verkligen direkt och det är överlag en bra låt som åker direkt in på en av mina spellistor. Det här är ett band att hålla koll på framöver.

 

Vi behöver din hjälp!

eFOLKET som många andra föreningar har det tufft ekonomiskt just nu. Därför sträcker vi i eFOLKET ut våra händer till våra läsare och medlemmar och ber om ekonomiskt stöd framöver.

Du swishar eller skickar in valfri summa till oss:

Läs mer

Det är kritiskt för eFOLKET just nu då ekonomin har försämrats drastiskt. För att hinna hitta en mer långsiktig och hållbar lösning, ber vi er nu om hjälp!

Varje krona räknas! eFOLKET behöver din hjälp nu!

Varför ska jag stötta eFOLKET?

  • eFOLKET innehåller inga annonser.
  • eFOLKET är tillgänglig för alla.
  • eFOLKET är en röd grön, partipolitisk obunden tidning.
  • Vi drivs av läsare, av folket och med folket.
  • eFOLKET håller på att etablera ett bibliotek i våra lokaler på Norra hamn, Carl Skoglunds bibliotek, som ska digitaliseras.
  • Vi är arbetsgivare till fantastiska människor som behöver oss och vi behöver dom!
  • Vi vill bidra till mångfald och allsidighet i både det lokala och nationella medielandskapet.

Om du har funderingar kring någonting eller vill ha kontakt med oss maila oss på kontakt@efolket.se

Varje krona räknas! eFOLKET behöver din hjälp!

eFOLKETs Redaktion

You May Also Like