Lyckad punkspelning på Lokomotivet

Lördagen på Lokomotivet blev lyckad när Tail Patch, Världen Brinner och The Casualties spelade, allt i Eskilstunakompaniets regi. Det enda som fanns att önska var lite bättre uppslutning, framför allt eftersom Lokomotivet är en så stor lokal. Men alla som var på plats kunde gå hem nöjda.

Först ut var Eskilstunabandet Tail Patch vars 30 minuter var fyllda av ösig punkrock. Det skulle inte förvåna mig om de har influerats av band som Hellacopters och liknande actionrock. De var oväntat bra och lät riktigt hungriga. Trots att bandet bara är tre man starkt skapade de en bra ljudbild. Förhoppningsvis har de ett album ute till sommaren.

Som jag hade sett fram emot Världen Brinner. De släppte ett av 2018 års bästa album som blivit riktigt kritikerrosat. Äntligen tog de sig an Eskilstuna, något de gjorde med den äran. Med klockrena texter och en otrolig energi rev de av ett set på 45 minuter. Vi fick även ett smakprov på kommande EP då de spelade två av de nya låtarna. De höll precis samma höga klass som allt de gjort tidigare. De avslutade sin spelning med flaggan i topp genom att bränna av Känslor jag spar, som i mitt tycke är deras bästa låt.

Sist ut var New York-bandet The Casualties. De är ute på en lång Europaturné och det är stort att de stannade till i Eskilstuna. Snacka om att kunna bjuda på en show och verkligen bjuda in publiken i den showen ordentligt. När sångaren David Rodriguez tyckte att publiken somnade till lite hoppade han själv ner på golvet och drog med sig alla som ville i en punksvängom. Eller som när han fick hela lokalen att skandera “Fuck Donald Trump”.

Deras hardcoreinfluerade streetpunk gör sig ännu bättre live än på skiva och de har verkligen jobbat sig upp till att bli ett av de största banden inom genren. Sen har de även det visuella vapnet, The Casualties är punk gjord av punkare. Det är precist klippta och färgade tuppkammar tillsammans med punkuniformerna. Vissa anser att de är posörer men att uppleva det live kändes ändå äkta.

Mikael Ström

You May Also Like