Weeping Willows. Foto: Johan Bergmark

Musiktips – Nya skivor i mars

Precis som förra månaden blir även mars en musikexplosion. Här kommer ett tips på tre skivor som jag verkligen vill rekommendera. Det är alltifrån finstämd pop till riktigt ösig punkrock.

Honungsvägen – Honungsvägen (Hi-hat music)

Den 1 mars släpptes Honungsvägens självbetitlade album. Det här är svensk pop av högsta klass. Det som verkligen fångar mig är Christina Karlssons sång, som en norrländsk France Gall blandat med Annika Norlin. Den är helt enkel skör och vacker, precis som helheten när det gäller Honungsvägen. Annika Norlin har faktiskt ett finger med i spelet då hon skrivit texterna till fyra av skivans tio låtar. Det skulle inte förvåna mig om Honungsvägen kammar hem en del musikpriser under 2019, det här är nämligen en fullfjädrad debutskiva.

Weeping Willows – After us (Sony music)

Det är alltid spännande när Weeping Willows släpper nytt och den 22 mars är det dags igen. Även om de aldrig har kunnat matcha debutskivan Broken Promise Land från 1997 är det svårt att inte ta emot varje ny skiva med öppna armar. Weeping Willows består trots allt av ett gäng fantastiska musiker. Ett smakprov har de bjudit på genom singeln Butterfly och den gjorde inte mig besviken. Jag tycker att influenserna från The Smiths dessutom är extra tydliga på den.

Death By Horse – Reality hits hard (Second class kids)

2018 släppte skivbolaget Second Class Kids debutalbumet This too shall pass med Death By Horse, det hade vid den tiden funnits digitalt sedan 2016 med mängder av spelningar på Spotify. Nu är det dags för bandets andra album. Ofta brukar ju ett bands första skiva vara den bästa men frågan är om inte uppföljaren Reality Hits Hard är ännu vassare. Det är mer energiskt och har till och med vissa skatepunktendenser. Det är svårt att jämföra Death By Horse med något annat band men det är melodiös ösig punkrock som gäller.

Vill du tipsa om musik eller få din skiva recenserad, kontakta mikael.strom@efolket.se

You May Also Like