Musiktips – Nya skivor i maj

Maj maj måne, jag kan lura dig till Skåne. Ja det stämmer ganska bra, för här har vi tre nya skivor med band som har starka kopplingar till Skåne.

Vånna Inget – Utopi (Gaphals Records)

Det har gått 6 år sedan Vånna Inget släppte sitt senaste studioalbum Ingen botten. Därför är det nog många som jublar över att de äntligen är tillbaka med nytt material. Produktionen är mycket bättre på den här skivan och de har rört sig några steg bort från punken mot ett poppigare sound. Men fortfarande med 100 % vemod. Det finns ett helt band av låtar som bara växer och gör skivan riktigt stark.

bob hund – 0-100 (Adrian Recordings)

bob hund är en institution när vi snackar svensk popmusik. 10 maj fanns nog med i många bob hund-fans kalendrar, då släpptes 0-100 vilket är deras nionde studioalbum. Redan i mars bjöd de på ett smakprov genom singeln ”Vi är såå lyckliga som bara olyckliga människor kan bli”. En lugn och lite tråkig låt. Jag är lite förvånad att de valde den låten som första singel då albumet har bättre material. När de höjer nivån som till exempel i titellåten och ”Många bollar i elden” då är bob hund riktigt bra

Dan Hylander & Raj Montana Band – Indigo

2017 gjorde Dan Hylander & Raj Montana Band sin första spelning sedan 1984, något som gav ny energi till bandet. De bestämde sig för att återförenas och spela in ett nytt album. Nu är Indigo ute både på CD och digitala plattformar. I min bok är det deras bästa skiva och det grundar jag enbart på att man slipper det gräsliga 80-tals soundet nu. Istället bjuder Indigo på en varm produktion. Jag tror inte att någon som gillar Dan Hylander kommer bli besviken.

You May Also Like