Anders “Moneybrother" Wendin aktuell med ny skiva. Foto: Niclas Brunzell

Musiktips – Nya skivor i juni

Juni är en relativt lugn månad när det gäller nya intressanta skivsläpp. Därför slänger jag även in en singel som hittills bara är släppt digitalt.  

Moneybrother – Det är dom dagarna jag vill sjunga om (Hacka indust)

Det har gått sju år sedan Anders Wendin under namnet Moneybrother släppte sin senaste skiva This is where life is. Nu är han tillbaka och den här gången på svenska. En av Anders styrkor är när han trycker på så pass att blodådrorna är nära att explodera. Den som önskar den delen av Moneybrother får leta sig tillbaka till hans tidigare verk. Anders har istället snarare sökt sig tillbaka till den svenska visan, som en ultramodern Fred Åkerström blandat med både Lalla Hansson och Bruce Springsteen. Det blir faktiskt ganska vackert till och från.

Comminor – Radioface (Comedia)

Comminor från Västerås har ett album på gång och Radioface är första singeln från Answering Machine For Broken Dreams. De bildades som ett skatepunkband för 9 år sedan men har idag ingen önskan att bli placerade i någon specifik genre. Jag lovar däremot att Radioface skulle spelats flitigt på Z-TV under 90-talet. En låt som kanske till och med hade placerat bandet bland de creddigaste banden på den tiden. Lätt funk och popig punk, och nog tusan funkar det även 2019.

You May Also Like