Fat Slap på Gästis

Lördagen den 23 november gästades Gästis i Eskilstuna av det lokala bandet “Fat Slap Band”. Bandet har kunnat höras på många ställen i Mälardalen det sista året. Kompetent rock, ibland eget material (ofta i i moll men rockigt) ibland mer traditionell rockabilly och ibland soullåtar.

Bandet består av Kenneth Danielsson gitarr och sång, Tomas Widén, bas, Roger Hiding trummor och Bosse Furustig gitarr och sång. Mestadels är det Kenneth som också är flitig låtskrivare som står för försången.

Man öppnade med Chuck Berrys klassiker Memphis Tennessee (världens enda rhythm and blues-låt som handlar om en vårdnadstvist så vitt eFOLKET:s reporter vet) och vi skulle i raden av låtar gärna nämna Fat Slaps framförande av Salomon Burkes “Bring it on home to me” och “Tennessee Waltz” som höjdpunkter.

Gästis var fullsatt och publiken verkade uppskatta vad de hörde. Bandet är ett solitt kollektiv där alla på ett kompetent och säkert sätt utför sina uppgifter med stor spelglädje. Men eFOLKET:s reporter måste ändå förmedla att han hörde en på Gästis närvarande uttrycka att “trummisen var det det bästa sen Eldkvarn brann”.

Så den som gillar ett stadigt gitarrband som växlar mellan country, soul, rockabilly och blues, håll ögonen öppna för nästa framträdande med Fat Slap Band.

Ivar Johnsson

You May Also Like