Flera polispatruller involverades i ärendet och påträffade på platsen en skadad man i 30-årsåldern…

Mordförsök i Nyfors i Eskilstuna – fem män gripna

Strax före klockan halvfyra natten mot idag söndag larmades Polisen till stadsdelen Nyfors i Eskilstuna. Det med anledning av ett grovt våldsbrott utomhus.

Flera polispatruller involverades i ärendet och påträffade på platsen en skadad man i 30-årsåldern. Mannen hade blivit misshandlad med ett tillhygge.

– Mannen var vaken och talbar men fördes i ambulans till Mälarsjukhuset för vård. I övrigt har vi inga uppgifter om skadeläget för honom, säger Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Fem personer gripna

Händelsen rubriceras som försök till mord. Fem personer har gripits misstänkta för inblandning i brottet. Förhör ska hållas med dessa, och senare ska åklagare ta ställning till om eventuellt anhållande eller inte.

Bilbrand i Nyfors

Strax efter klockan halvtvå natten mot söndag larmades polis och räddningstjänst till en adress i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna. Det med anledning av en brand.

– Det var en parkerad bil som brann. Branden misstänks vara anlagd och utreds som mordbrand, men det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet, berättar Dennis Johansson Strömberg.

Ingen person ska ha skadats i samband med bilbranden.

Flera män anhållna efter grovt vapenbrott

Polisen berättar även om ett ärende som man arbetade med under lördagen.

– Under lördagsförmiddagen genomförde vi ett planerat utredningsarbete på en adress i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna. Polisen utförde utredningsåtgärder i en bostad. Där påträffades föremål vilket gjorde att tre män, samtliga i 20-årsåldern, greps misstänkta för grovt vapenbrott. Flera utredningsåtgärder vidtogs som följd av detta, berättar Dennis Johansson Strömberg.

Tre män anhållna

Senare anhölls de tre männen efter beslut av åklagare. Utredning pågår och förundersökningen leds nu av åklagare.

– Utöver detta har vi också under kvällen och natten mot idag söndag hanterat rutinärenden, som exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller, berättar Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Dennis Johansson Strömberg, Polisen.

Läs också:

Nytt arbetssätt bakom flera polisgripanden i Eskilstuna

You May Also Like