Polisen jobbade under lördagskvällen på brottsplatsen med att säkra bevis och förhöra vittnen…

Man hittad skjuten i Årby i Eskilstuna under lördagskvällen

En man hittades under lördagskvällen skottskadad i stadsdelen Årby i Eskilstuna. Polisen jobbade under kvällen med att inhämta information för att få en bild av händelseförloppet.

Det var vid halv niotiden på lördagskvällen som Polisen fick in larm om skottlossning i stadsdelen Årby i Eskilstuna. Flera skott ska ha avlossats och på platsen anträffades en skottskadad man. Mannen fördes till Mälarsjukhuset. Han var då vaken och talbar. I övrigt är skadeläget oklart.

– Den skottskadade är en man över 18 år. I nuläget har vi inga misstänkta eller gripna, säger Polisens presstalesperson, Marcus Anefur.

Kan finnas kameraövervakning

Skottlossningen ska ha ägt rum utomhus i bostadsområdet. Enligt vittnen ska flera gärningsmän ha lämnat platsen efter skjutningen. Under kvällen har Polisen jobbat med vittnesförhör samt att säkra bevis. Eventuellt kan det också finnas kameraövervakning från området som Polisen nu ska titta närmare på. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord samt grovt vapenbrott.

Uppdatering söndag

Den skjutne är en man i 30-årsåldern. Han träffades av flera skott och vårdas just nu på sjukhus med allvarliga skador. Enligt Polisen ska det ha varit flera gärningspersoner som avvek från platsen efter skjutningen. Polisen har fortfarande ingen misstänkt gripen. Polisen uppmanar samtidigt allmänheten att höra av sig om man sett något eller vet något om skottlossningen i Årby i lördagskväll. Tips kan lämnas på telefonnummer 11414.

You May Also Like