Polisens avspärrningsband fick användas flitigt under onsdagsdygnet…

Mord i Skogsängen och misstänkt skottlossning i Årby!

Polisen fick en del att stå i under onsdagsdygnet. Tidigt under kvällen hörde flera inringare av sig till Polisen angående höga smällar i stadsdelen Årby i Eskilstuna. Smällarna uppges ha kommit från en mörk bil som sedan lämnade området.

Flera patruller anslöt till den aktuella platsen i Årby och en omfattande undersökning inleddes. Flera avspärrningar gjordes också under kvällen. Flera vittnesförhör ska också ha hållits.

Grovt vapenbrott och mordförsök

Senare under onsdagskvällen stärktes Polisens misstankar om skottlossning och man har nu inlett en förundersökning om grovt vapenbrott och mordförsök. Dock ska ingen skadad person ha påträffats. Polisinsatsen beskrivs som stor. Årby har under den senaste tiden varit en hårt drabbad stadsdel vad gäller skottlossningar och andra våldsbrott.

Tre personer gripna

Ytterligare senare under onsdagskvällen lät Polisen meddela att man gripit tre personer. De tre är i nuläget misstänkta för grovt vapenbrott samt mordförsök.

Misstänkt mord i Skogsängen

Under onsdagseftermiddagen beordrades Polisen till en adress i stadsdelen Skogsängen i Eskilstuna. Det efter önskemål från sjukvårdens ledningscentral. Ambulans hade tidigare larmats till en bostad, och det fanns tecken på att ett våldsbrott hade begåtts.

När polis anlände till adressen påbörjades en utredning om vad som kan ha hänt på platsen. Bland annat spärrades den aktuella bostaden av, dörrknackning påbörjades och kriminaltekniker anslöt till platsen.

Kvinna påträffad avliden

En person, en kvinna i 45-årsåldern, anträffades avliden i bostaden. Kvinnans anhöriga har underrättats. Polisen har inlett en förundersökning gällande mord då man funnit tecken på att det förekommit våld i bostaden. Några ytterligare uppgifter om händelsen kommer inte att kunna ges i nuläget, säger Polisen.

Under torsdagsmorgonen hade Polisen ännu ingen gripen för det misstänkta mordet i Skogsängen…

You May Also Like