Här i stadsdelen Skogsängen i Eskilstuna ska 21-åringen ha mördat sin egen mamma i våras…

16 års fängelse för mord på sin egen mamma i Eskilstuna

En 21-årig man döms nu av Eskilstuna Tingsrätt till 16 års fängelse – det för mord på sin egen mamma.

Det var den 27 april i år som Polisen larmades till en lägenhet i stadsdelen Skogsängen i Eskilstuna. Där hade en kvinna i 43-årsåldern hittats avliden.

Besinningslöst våld

21-åringen är känd av Polisen sedan flera tidigare ärenden – bland annat för våldsbrott. Vid mordet i våras ska sonen vid flera tillfällen ha knivhuggit sin mamma i ansiktet, på halsen och på andra kroppsdelar. De skador som mannen orsakade sin mamma ledde till kraftiga blödningar som till slut ledde till hennes död. Kvinnan hittades avliden på eftermiddagen, hennes son greps senare under natten, men i en annan stad.

16 års fängelse

Mordet upptäcktes när ett yngre syskon till 21-åringen hittade mamman död i bostaden. 21-åringen har under utredningen erkänt brott. Nu har alltså Eskilstuna Tingsrätt kommit med sin dom – 16 års fängelse. Utöver detta ska 21-åringen också betala skadestånd till två yngre syskon. Det handlar om 100.000 kronor respektive 60.000 kronor till de båda yngre syskonen. 21-åringen har genomgått en så kallad rättspsykiatrisk utredning, men bedömdes inte lida av en allvarlig psykisk störning – vare sig vid tidpunkten för mordet eller senare.

Den 21-åriga mannen dömdes nyligen vid Eskilstuna Tingsrätt för delaktighet i ett våldsamt personrån som ska ha ägt rum i Eskilstuna i mars i våras (se tidigare artikel). En månad senare ska mannen alltså ha mördat sin egen mamma…

You May Also Like