I Eskilstuna finns många människor med rötter i Ukraina…

Eskilstuna Kommun hissar den ukrainska flaggan för att visa solidaritet!

Med anledning av den ryska invasionen av Ukraina hissas den ukrainska flaggan utanför Stadshuset på Fristadstorget i centrala Eskilstuna idag fredag.

Eskilstuna Kommun uppger i ett pressmeddelande att:

“Det är med förfäran vi följer utvecklingen i Ukraina. Det är en situation som vi inte har upplevt i närtid, ett hot mot den europeiska säkerhetsordningen och en attack mot ett demokratiskt samhälle.

Våra tankar går till Ukrainas folk i allmänhet och till folket i vår vänort Lviv i synnerhet. Vi vet att det finns många oroliga Eskilstunabor som har rötter i Ukraina eller har nära och kära som finns i landet.

Vi ställer oss självfallet bakom de beslut om sanktioner som fattas av EU och svenska myndigheter och tar avstånd från den aggression som Rysslands invasion av Ukraina innebär. Vi kommer noga följa utvecklingen och de beslut som fattas framåt med anledning av situationen.” skriver kommunen i ett pressmeddelande.

STIGA Sports Arena visar också solidaritet

Som en solidaritetshandling hissar alltså Eskilstuna Kommun den ukrainska flaggan framför Stadshuset idag fredag. Igår kväll belystes STIGA Sports Arena i Eskilstuna med den ukrainska flaggans blå och gula färger.

Kommunstyrelsens ordf. Jimmy Jansson

Kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna (S) Jimmy Jansson har i flera inlägg på Facebook visat sitt stöd till Ukraina under det senaste dygnet. Bland annat skriver han:
– Så onödigt, sorgligt och fruktansvärt att vår värld ännu en gång ska behöva drabbas av en man med storhetsvansinne. Av krig, instabilitet, människor på flykt, ekonomisk instabilitet, oro och skräck. Det finns inget gott i detta för någon. Inget.

Angående Eskilstuna Kommuns flagghissning idag fredag säger Jimmy Jansson att:
– Det är en symbolisk handling. Men i dessa tider är också de viktiga. Det handlar om att mobilisera goda krafter, visa motstånd och visa hur ensamt Ryssland står, kommer att stå och ska stå nu och för lång tid när de nu bryter mot allt som världssamfundet, inklusive dem själva, tidigare varit överens om.

You May Also Like