Polisen har hanterat flera olika ärenden under det senaste dygnet…

Maskerade män med skjutvapen i Fröslunda i Eskilstuna under fredagskvällen

Strax efter klockan sju på fredagskvällen larmades Polisen till stadsdelen Fröslunda i Eskilstuna. Det med anledning av en mycket hotfull situation. Sex maskerade personer ska ha rört sig utomhus i närområdet. Personerna ska ha haft minst ett skjutvapenliknande föremål med sig.

– Minst en av gärningspersonerna ska ha riktat ett skjutvapenliknande föremål mot en rullande bil i området, berättar Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Enligt uppgifter ska sedan ett antal personer hotfullt ha sprungit efter bilen.

Flera polispatruller åkte ut till stadsdelen för att söka efter de maskerade personerna, men när Polisen kom fram fanns ingen misstänkt gärningsperson kvar.

– Händelsen rubriceras som grovt vapenbrott och grovt olaga hot, men det finns i nuläget inga misstänkta gärningspersoner, säger Dennis Johansson Strömberg.

Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen under fredagskvällen.

Husvagn brann upp

Strax före klockan elva på fredagskvällen larmades Polisen om en brand på gamla E20 mellan Eskilstuna och Strängnäs. Det visade sig vara en parkerad husvagn som brann för fullt.

– Husvagnen stod på en mindre avfartsväg. Det är oklart varför branden startade, men ingen person skadades fysiskt, berättar Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Räddningstjänsten lät husvagnen brinna fullt ut. Händelsen rubriceras som skadegörelse genom brand.

Ungdomar sköt nyårsraketer från A-traktor på Västerleden i Eskilstuna

Strax innan midnatt natten mot Nyårsafton befann sig en polispatrull  på Västerleden i Eskilstuna. Plötsligt ser poliserna hur fyrverkerier avfyras från en EPA-traktor i närområdet.

Fordonet stoppades och kontrollerades.

– Två killar i tonåren misstänks nu för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Vårdnadshavarna till dessa ungdomar kontaktades under natten, berättar Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Nu under mellandagarna har Polisen i Eskilstuna fått rycka ut på en mängd larm angående raketskjutande och nyårssmällande ungdomar, ofta i tätbebyggt område. Det här är ett problem som har ökat de senaste åren runt jul- och nyårshelgerna.

Dennis Johansson Strömberg, Polisen

You May Also Like