– Det är allvarligt att någon försöker skapa rädsla och oro bland personal och elever på en skola, säger Lina Axelsson Kihlblom, förvaltningschef för Barn- och utbildningsförvaltningen i Eskilstuna…

Hot mot Eskilstunaskola var ”busringning”

Under onsdagskvällen fick en lärare på Skiftingehus Skola i Eskilstuna motta flera telefonsamtal som kunde uppfattas som hotfulla, bland annat riktades hot mot skolan.

Skolledningen ser allvarligt på den här typen av händelser och gjorde genast en polisanmälan och hade en nära dialog med Polisen, som ändå gjorde bedömningen att skolan skulle hålla öppet som vanligt idag torsdag. Polis, väktare och Trygga Unga har dock funnits på plats på skolan i stadsdelen Skiftinge under torsdagen. Information om händelsen gick ut till personal, vårdnadshavare och elever, liksom berörda aktörer inom skola, förskola samt kultur- och fritid.

Polisen tog händelsen på stort allvar och inledde genast en förundersökning. Initialt var Polisens bedömning, utifrån samtalens natur och tillvägagångssätt, att det troligtvis rörde sig om en busringning. Senare under dagen bekräftades Polisens misstanke – hotet var ett bus som gick snett.

”Skolan ska vara en trygg plats”

– Vi är givetvis lättade över att det var ett bus, men även busringningar får konsekvenser i våra verksamheter. Det är allvarligt att någon försöker skapa rädsla och oro bland personal och elever på en skola. Skolan är och ska vara en trygg plats, säger Lina Axelsson Kihlblom, förvaltningschef för Barn- och utbildningsförvaltningen i Eskilstuna.

Lina Axelsson Kihlblom

Läs också:

Eskilstuna: Landshövding Beatrice Ask besökte Skiftingehus Skola

You May Also Like