Tidningen Hemvärnets sida på facebook, där man delat en artikel från Espressen.

Man vill tro att det är ett aprilskämt – USA:s ökända militära specialförband Gröna baskrarna tränar hemvärnet på Gotland

I förrgår, 6 december, såg vi TV-bilderna när en reaktionär mobb bryter sig in i Vita Huset, mitt under pågående sammanträde där Joe Biden formellt ska förklaras som vinnare i presidentvalet, för att rädda USA och göra landet “great again”. Man forcerar polisavspärrningar och slår sönder fönster och dörrar för att bryta sig in.

En mobb som uppviglats av en narcissistisk president som uppmanar att marschera mot Vita huset.

Narcissistisk personlighetsstörning (NPD), är en personlighetsstörning vars kännetecken är överdriven självhävdelse, bristande självkännedom, överdriven självkänsla, överskattad självbild, ett stort behov av att befinna sig i centrum, och brist på empati”.

Donald Trump uppfyller med råge alla dessa kännetecken på narcissism.

Därför är Trump en farlig president. Han är högsta befälhavaren över den väldig amerikanska krigsmakten. Han har koden till knappen som kan utlösa ett kärnvapenkrig.

Samtidigt som detta kuppförsök pågår i USA och Vita huset, pågår en militärmanöver på Gotland.

Det är hemvärnet på Gotland som tränas av elitsoldater från det amerikanska specialförbandet “Gröna baskrarna”

Bland annat ska Gröna baskrarna lära det svenska hemvärnet “att planera sabotage och bakhåll och andra operationer som kan fördröja en ockupation”.

Den här militära övningen där Gröna baskrarna ska lära svenska hemvärnssoldater “okonventionell krigföring” (som man kan läsa i en lite faktaruta om de Gröna baskrarna), har nästan gått spårlöst förbi i svenska media.

Vill ni läsa mera om Gröna baskrarna, gå in på eFOLKET 16 juli 2020 under rubriken: I basker blå står en svensk soldat.

Däremot har den här militärövningen fått internationell uppmärksamhet. Finanstidningen Wall Street Journal har skrivit ett lång reportage om att det svenska hemvärnet nu tränas av de Gröna baskrarna för att “stå emot ett angrepp från Ryssland”.

Jonas Olsson, pressekreterare på Försvarsmakten är tacksam för att detta amerikanska specialförband med bred erfarenhet av “okonventionell krigföring”, inte minst från Vietnamkriget, nu ställer upp för att lära det svenska hemvärnet nya metoder:

“Amerikanska specialförband har en bred erfarenhet”, säger Jonas Olsson enligt en artikel i Expressen 6 januari. För övrigt det enda jag kunnat hitta i svensk media om denna militärövning.

Även Sveriges ambassadör i USA, Karin Olofsdotter, är inne på samma konspiratoriska linje som går ut på att hålla liv i den gamla rysskräcken “ryssen kommer” från “kosackvalet” 1928 – en linje som till stora delar påminner om president Trumps sjukliga konspirationstankar där han ser fiender i varenda buske.

Vi kan inte längre avfärda tanken på en militär attack mot Sverige, (underförstått Ryssland. Min anmärkning) det är inte troligt, men det går heller inte att avfärda, säger Sveriges ambassadör i Washington, Karin Olofsdotter.

Om Karin Olofsdotter kan man läsa att hon blev Sveriges första kvinnliga ambassadör i USA 2017. Hon har tidigare tjänstgjort vid ambassaderna i Washington och Moskva och varit ambassadör i Budapest.

Hon har även “tjänstgjort vid Nato-delegationen”, vad det nu innebär. Kan det betyda att hon ingått i Sveriges ständiga delegation vid Nato:s högkvarter i Bryssel? Kan det i så fall påverkat hennes utsaga om ett ryskt (?) anfall mot Sverige. Håller man till i “lejonets kula” blir man marinerad i en viss form av krigsretorik.

Man kan även läsa i Tidningen Hemvärnet:s Facebooksida 6:e december:

Nu tränas hemvärnet på Gotland av det amerikanska specialförbandet “Gröna baskrarna”.

Det visas också ett par bilder från denna krigslek.

Dagen innan, 5 december, har Tidningen Hemvärnet också ett inlägg på sin Facebooksida om denna militärövning:

Ni kan läsa mera om Hemvärnets samarbete med amerikanska specialförband på amerikanska Wall Street Journal: “The Gotland Regiment, local Home Guard soldiers and Sweden´s small commando force expect to resort to guerrilla tactics against any occupiers.”

Att Sverige knyts allt närmare både Nato-alliansen, där USA ingår, och USA:s krigsmaskin kan knappast någon förneka. Numera är det inte bara Nato-övningar på svenskt territorium där svenska trupper deltar.

Det blir allt tätare med det militära samarbetet direkt mellan USA-Sverige.

För inte länge sedan var det den svenska marinen som lärde USA:s marin hur man tar sig fram i den svårnavigerade svenska skärgården.

En stor del av svenska folket säger nej till Nato-medlemskap.

En stor majoritet kräver att Sverige ska skriva under FN-deklarationen om förbud mot atomvapen.

Den svenska vapenexporten till krigförande länder och diktaturer fortsätter, trots att det finns ett starkt motstånd bland folket – och dessutom är brott mot lagar och regler kring vapenexporten.

Ändå fortsätter regeringen och de borgerliga partierna på denna farliga militära kapprustningens väg som bara leder till ökad spänning, inte bara i världen, utan även i Sveriges närområde. Jag måste i ärlighetens namn också säga att det parti jag tillhör, Vänsterpartiet, inte ryter ifrån tillräckligt högt i de här frågorna. Man borde “bråka mera” för att få stopp på galenskaperna.

Ni kommer kanske ihåg Bagdad-Bob, Iraks informationsminister, som gång på gång förnekade att USA var på väg att invadera Irak, trots att man såg hur de amerikanska invasionstrupperna närmade sig i bakgrunden i den Irakiska öknen.

Vi har också en “Bagdad-Bob”. Det är försvarsminister Peter Hultqvist som gång på gång, på gång försäkrar:

Den svenska neutralitetspolitiken och den svenska alliansfriheten ligger fast.

Peter Hultqvist, Sveriges krigsminister och energisk inflytelseagent i Vita Husets och Pentagons tjänst. Foto: regeringen.se

Han säger det oavsett hur tätt det svenska försvaret växer samman med USA:s krigsmakt genom avtal, militärövningar och samarbete när det gäller “utveckling” av militära vapensystem och vapenförsäljning.

Tyvärr. Det är inget aprilskämt. Det är på blodigt allvar.

Rolf Waltersson

You May Also Like