Jeremy Corbyn, ordförande i det brittiska socialdemokratiska partiet Labour. Bild från dailystar.co.uk

Jeremy Corbyn: “Assange har avslöjat illdåd!”

USA begick krigsbrott i Irak. planetization.org/americanwarcrimes.

Det brittiska socialdemokratiska arbetarpartiet Labour har kraftfullt gjort klart att det inte under några omständigheter kommer att ge stöd till till en utvisning till USA av den gripne Wikileaks-journalisten Julian Assange.

Labours nuvarande ordförande Jeremy Corbyn tillhörde de hårda kritikerna av partiets tidigare partiledare Tony Blair, när den sistnämnde på grundval av lögnaktiga påståenden förde in Storbritannien på USA:s sida i angreppskriget mot Irak. Ett krig som var ett solklart brott mot folkrätten.

Tony Blairs låtsas-socialdemokratiska högerpolitik har idag endast sympatisörer inom en grupp parlamentsledamöter som saknar skönjbart stöd bland partiets gräsrötter.

Labourpartiets företrädare gör nu mycket klart att enligt deras mening är det otänkbart att utvisa en journalist till en stormakt som vill ha journalisten utvisad därför att denne avslöjat illdåd som stormakten begått.

Diane Abbott – har talat klarspråk i brittiska parlamentet. Bild från labourist.org

Synnerligen tydlig gav parlamentsledamoten –  och tilltänkta inrikesministern i en kommande Labour-regering – Diane Abbott i torsdags från parlamentets talarstol uttryck för Labour-partiets krav på anständighet:

Det är avslöjandena om illegala krig, massmord, mord på civila och storskalig korruption som har placerat Julian Assange i den amerikanska administrationens kikarsikte.

Abbott, som i ett annat sammanhang intervjuats av eFOLKET, representerar med sitt klarspråk om de våldsbejakande USA-administrationernas extrema krigsbrott utan tvivel en överväldigande majoritet av partiets gräsrötter.

Partiets ordförande Jeremy Corbyn har på twitter lagt ut en film som 2010 väckte fasa världen över. Den visar hur skrattande US-militärer från en helikopter massakrerar intet ont anande civila. Filmen, liksom tiotusentals andra avslöjanden nådde offentligheten tack vara Julian Assange och Wikileaks.

Assange får inte utlämnas för att ha avslöjat illdåd i Irak och Afghanistan, fastslår Labour-ledaren.

Illdåd i Irak. (planetization.org)

You May Also Like