Det blev en stökig onsdagskväll för Polisen i Eskilstuna.

Man skjuten i Skiftinge och rånförsök i Fröslunda!

Polisen i Eskilstuna fick en del att göra under onsdagskvällen. Rånförsök och skottlossning stod på dagordningen.

Strax efter klockan 18 larmades polisen till stadsdelen Fröslunda med anledning av ett misslyckat rånförsök. Flera personer ska ha gett sig på en kvinna i 50-årsåldern och försökt stjäla hennes väska – dock utan att lyckas. Rånförsöket ska ha ägt rum utomhus.

Andningssvårigheter och ryggsmärtor

I samband med händelsen ska kvinnan ha skadats och hon fördes med ambulans till Mälarsjukhuset för vård. Kvinnan ska bland annat ha haft andningssvårigheter och ryggsmärtor. Polisen har inte gripit någon misstänkt för denna händelse.

Skottlossning i Skiftinge

Något senare, strax efter 19:30, larmades polisen till stadsdelen Skiftinge. Det med anledning av en misstänkt skottlossning. Vittnen ska ha hört flera höga smällar som kunde uppfattas komma från skjutvapen. Flera polispatruller beordrades till platsen.

Skottskadad man

En skottskadad man i 35-årsåldern ska i samband med denna händelse själv ha sökt sig till Mälarsjukhuset för vård. Det fanns under onsdagskvällen inga uppgifter om hur pass allvarliga skador den skottskadade mannan fått. Skottlossningen ska enligt polisen ha skett utomhus i Skiftinge Centrum. Händelsen rubriceras som mordförsök.

Man i 30-årsåldern anhållen

Under onsdagskvällen spärrade polisen av ett större område i anslutning till brottsplatsen varpå kriminaltekniker anslöt. Polisen säger att man säkrat en del spår som nu ska analyseras. Under torsdagen kunde polisen bekräfta att en man i 30-årsåldern anhållits misstänkt för inblandning i mordförsöket. Den nu anhållne mannen är känd av polisen sedan tidigare. Polisen vill nu gärna komma i kontakt med personer som vet något om händelsen.

You May Also Like