Oroligheterna fortsätter i stadsdelen Årby…

Misstänkt pistolman i Årby gripen – och släppt!

Strax före klockan ett natten mot idag måndag fick Polisen larm om att en man med pistol ska ha befunnit sig i stadsdelen Årby i Eskilstuna. Flera patruller beordrades ut till platsen. Samma man ska även ha skurit sönder flera däck på en bil. Mannen ska sedan ha försvunnit in i ett av höghusen i området.

När polisen kom till Årby  påträffades mannen som i samband med det också greps. Mannen ska vara i 30-årsåldern. Han blev misstänkt för grovt vapenbrott, skadegörelse samt olaga hot.

Mannen släppt tidigt i morse

Efter att polisen genomfört husrannsakan och hållit förhör så hävdes dock gripandet. Det med motiveringen att det inte längre förelåg några häktningsskäl. Mannen är dock fortsatt misstänkt, säger Polisen. Ingen person ska ha kommit till skada i samband med händelsen i natt. Polisen vill i nuläget inte uttala sig mer i ärendet.

Oroligt i Årby

Under förra veckan ska det ha varit oroligt i stadsdelen Årby vid flera tillfällen. I början på veckan ägde en skottlossning rum i Årby Centrum. Något dygn senare ska en kvinna ha blivit pistolhotad av en man i Årby. Huruvida nattens händelse har något samband med dessa tidigare händelser vill Polisen inte gå in på i nuläget…

You May Also Like