I projektet Årby Norra finns bland annat planer på ett 70 meter högt höghus. Foto: Eskilstuna Kommun samt Tyréns, KOD Arkitekter, Okidoki Arkitekter, Arkitektstudio Haga och White Arkitekter.

Nu börjar byggandet av Årby Norra i Eskilstuna

Nästa vecka börjar arbetet med att bygga bostäder vid Årby Norra. Det för att tillgodose Eskilstunas behov av fler bostäder – ett stort steg i Eskilstunas stadsutveckling, skriver Eskilstuna Kommun i ett pressmeddelande. Eskilstuna växer, och det behövs fler bostäder.

Stadsdelen Årby ingår i kommunens utbyggnadsstrategi där så kallad stadsläkning är en del av stadsutvecklingen. Stadsläkning är ett långsiktigt projekt som syftar till att skapa en bättre sammanhållen stad och samtidigt höja livskvaliteten i ett antal utpekade stadsdelar, där Årby är en av dem. Det sker bland annat genom att  bygga nya bostäder.

“Vi ska knäcka segregationen”

– Vi ska knäcka segregationen och inte ha några utsatta stadsdelar. En pusselbit av många för att nå dit är utveckling och förändring. Investeringar och jobb. Investeringar i välfärd och bostäder ger nödvändiga injektioner till vårt arbete med att åter göra Årby tryggt, modernt och en plats där många vill bo. Det tar tid – men vi har börjat, säger Jimmy Jansson (S), Kommunstyrelsens ordförande.

Gamla fastigheter rustas samtidigt upp

Flera byggaktörer kommer att vara med och utveckla det nya bostadsområdet Årby Norra. Först ut är Frense Living Bygg AB som börjar bygga intill Årby Förskola. I projektet Årby Norra ingår också ett arbete med att samtidigt rusta upp de gamla fastigheterna i området.

You May Also Like