Black Knights

Late Summer Meet i Eskilstuna: Lördag

Vilken fantastisk kväll det blev när Late Summer Meet gick in på dag två. Det var inte riktigt samma tryckande värme som under fredagen men det var samma fina stämning och lika mycket energisk rock and roll även under lördagen.

Jag kom fram till Vilsta strax före klockan 19, precis lagom till att Moonshiners Rockabilly Trio rev av den gamla Egon Kjerrman-låten Kom ner från taket, en låt jag inte hört på många år, så det var verkligen kul att de dammade av det gamla örhänget.

Efter det var det bara att bege sig till inomhusscenen där Six Teen Flames stod för underhållningen och blandade Eddie Cochran-rock med gammal r&b. Mest drag blev det när de körde Bop A Lena, det är vid sådana tillfällen jag är tacksam över att farsan, tidigt, fick in mig på rock and roll.

Six Teen Flames

Därefter började jag att ladda för att vad som skulle komma senare under kvällen. Det som stod på schema var först och främst Eva Eastwood, jag hade aldrig sett henne live tidigare så det var riktigt roligt att få uppleva. I en stilig rosa klänning intog hon scenen, kompad av ett begåvat band. Det låter verkligen så mycket 60-tal över henne med ena foten i gammal svensktopp och den andra i rockabillyn.

Eva Eastwood

Red Hot Riot från England spelade båda dagarna, jag valde att se dom under lördagen och vilken show de bjöd på. De fick med sig publiken direkt, inte bara genom musiken, för bandets frontman Ricky Delaney agerade som en klockren underhållare. Mitt under en låt gav han sig ut i publiken för att leda allsång, det märks att de turnerar en hel del, för det här är ett band som ser ut att älska det de gör och inte bara kör på ren rutin. De var helt klart ett av helgens bästa och roligaste band.

Red Hot Riot

Sen var det äntligen dags för Black Knights, ett band jag har väntat på att få se i nästan 25 år. Det kändes nästan som ett väckelsemöte där sångaren och gitarristen Tom Powder predikade rock and roll. Det blev lika magiskt som jag hade hoppats på. Det är klart att jag saknade några låtar i deras setlista, så är det ju förvisso alltid. Men att äntligen få sjunga med i High School Sweethearts, Powder And Dynamite och ett helt koppel av svängiga bitar vägde så klart upp allting. Det här är Teddy Boy Rock And Roll på absolut högsta nivå.

Det här var sannerligen en helg med många höjdpunkter där så klart Black Knights placerar sig i toppen tätt följt av Red Hot Riot och Bamboo Bombers, musikkvalitet rakt över med andra ord.

You May Also Like