Total Hip Replacement. Foto: Kasper Heden Andersen.

Recension: Total Hip Replacement – Bliss

Band: Total Hip Replacement
Skiva: Bliss (LP)
Utgivningsår: 2020
Genre: Reggae/funk/soul

Från Danmark, närmare bestämt Aarhus kommer detta sjumannaband som går under namnet Total Hip Replacement. Med en blandning av reggae, funk och soul är det svårt att placera dem i ett specifikt fack. Men en sak är säker, det ligger ett gediget arbete bakom låtarna där ett 20-tal musiker har samarbetat för att nå slutresultatet.

Jag kan tycka att låtarna är lite för moderna och poppiga för min smak, det är liksom inte den sortens reggae jag normalt lyssnar på men samtidigt är det ändå ganska medryckande. Går man in i låtarna på djupet så fastnar jag för blåssektionens fina arrangemang, framför allt gillar jag trombonen.

Total Hip Replacement är sannerligen ett gäng kompetenta musiker och jag kan tänka mig att deras låtar gör sig bättre live än på skiva. Jag menar inte att det är dåligt på skiva, men det blir nästan alldeles för perfekt, jag hittar inte riktigt den där viktiga känslan. Bitvis finns den där, som i delar av skivans bästa låt “Mother”.

Jag tror ändå att den här skivan kan tilltala en bred massa, men att den samtidigt har svårare att nå fram till de som är väldigt insnöade i tyngre reggae och soul. De 10 låtarna har en speltid på 40 minuter och det tåls att upprepas, framförandet är otroligt skickligt och det löper en röd tråd rakt igenom. För vilken genre de än spelar hör man att det är Total Hip Replacement.

You May Also Like