Lastkaj 14 släpper sju nya låtar

Imorgon den 30 april släpper Lastkaj 14 nytt material på de digitala plattformarna. Dessa låtar kommer att finnas med på en split-LP som släpps till hösten där Gävlebandet Fruktansvärld står för den andra delen av skivan. De båda banden medverkar med sju låtar var.

Trallpunkbandet Lastkaj 14 har inte legat på latsidan under pandemin. Två av bandets medlemmar har släppt egna soloskivor och som band har de dels gjort några livestreamade konserter samt skrivit och spelat in nytt material.

Den här skivan inleder med en vemodig låt som skulle kunna vara hämtad från den soloskiva som Kapten Grå, bandets ena gitarrist släppte under hösten 2020. Den är tung och mörk men ett smart val att ha som introlåt. För när sedan “Allting är pengar” tar vid blir det så himla mycket Lastkaj 14. Ösig melodiös punk där de även har tagit in en blåssektion som återigen bevisar att punk och blåsinstrument hör ihop.

Som vanligt delar de tre stränginstrumentalisterna på sången och det är ett av bandets främsta vapen, ingen låter som den andra men samtidigt passar alla röster ihop så galant vilket gör att de kan arrangera sina låtar på ett sätt som är svårt att göra för ett band med bara en sångare. Precis så har de gjort i “Fluktarna”. Som låt kanske det inte är skivans bästa men arrangemanget är otroligt. Likaså när Ammy och Pierre kör växelsång i “Vi mot dom”, en fantastisk låt.

Men allra bäst är nog “Vinst i välfärden” där Ammy har sångkommandot, en lekfull och melodiös låt som trallpunkgurun Mart Hällgren från DLK skulle kunna ha skrivit. De här sju låtarna med en speltid på 20 minuter kommer utan tvekan att gå på repeat hos alla som älskar Lastkaj 14.

Fruktansvärld kommer inte heller att göra någon besviken och framför allt inte om man gillar ett visst band Hofors. För likheten med Radioaktiva Räker är ganska stor. Det här är en trallpunkexplosion som heter duga och givetvis är det Second Class Kids Records som ligger bakom releasen. Den 21 maj släpps Fruktansvärlds första singel från skivan. Det ser just ut på trallpunkfronten.

You May Also Like