Millencolin släpper nytt.

Musiktips – nya skivor i februari

Varje år släpps det otroligt mycket bra musik i Sverige. Därför tänkte jag gå igenom några nya skivor varje månad. Februari ser ut att bli riktigt intressant.

The Original Five – Wipe away those tears (Rootsy Music)

Bluegrassbandet The Original Five från Malmö bildades 2010 och har tidigare släppt fyra album. Wipe those tears away är deras första på vinyl. Bluegrass har sina rötter i den amerikanska söderns folkmusik och är en subgenre till countrymusiken. The Original Five imponerar verkligen, de musikaliska komponenterna sitter klockrent. Bluegrass är ingen bred genre i Sverige men likt irländsk folkmusik brukar de flesta uppskatta den då den är väldigt medryckande. Jag tycker att man ska ge The Original Five en chans, dessutom skriver de merparten av sitt material själva.

Millencolin – S.O.S (Epitaph Records)

Det är Millencolin och inte Hjalmar som satt Örebro på kartan. Under februari kommer deras nionde album ut och jag har stora förväntningar. Inte minst efter att ha hört de tre singlar de har släppt på digitala plattformar. Bandet slog igenom under den stora skatepunkvågen på 90-talet och har under 27 års tid producerat fantastisk melodiös punkrock. Den nya skivan kommer att innehålla 12 låtar och jag ser S.O.S som ett av årets mest intressanta skivsläpp.

Hurula – Klass (Razzia Records)

Hurula kommer säkert aldrig bli folklig, det kanske inte är något han strävar efter heller. Hur som helst är han en del av det svenska popundret men framför allt det norrländska vemodet. Och då menar jag riktigt vemod. Han får Kent att framstå som ett glatt band och Håkan Hellström ska vi inte ens tala om. Texterna har stora poetiska drag där det gäller att både lyssna och tänka. Klass består av nio spår och de två låtarna som finns digitalt låter väldigt lovande.

Vill du tipsa om musik eller få din skiva recenserad, kontakta mikael.strom@efolket.se

You May Also Like