L och V samarbetar om LSS

Tidningen Flamman refererar den 3 maj från ett seminarium i riksdagen om LSS (lagen om stöd och service) anorndnade av Maj Karlsson (V) och Bengt Eliasson (L).

Enligt den senaste mäningen från förkringskassan får 80 procent av de som ansöker om assistans avslag.

Regeringen har, främst via Åsa Regnér, och särskilt inför S-kongressen nyligen, kört ut budskapet om omfattande assistansfusk. Men det underkändes i ganska tydliga skrivningar på kongressen..

En ny forskningsrapport slår ytterligare undan benen på de ansvariga ministrarna, skriver Flamman.

Försöken att spara på LSS motiveras ofta med de tre statliga utredningar som bland annat slagit fast att de felaktiga assistansutbetalningarna kan vara så mycket som tolv procent av det totala antalet.

En ny forskningsrapport, som granskat utredningarna, menar att de är ovetenskapliga. De hade blivit underkända som studentuppsatser, säger den nya rapportens författare Niklas Altermark, forskare vid samhällsvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet.

Tommy Jansson

Liknande artiklar:
Hallå, hur tänker ni? De har väl inte med varandra att göra? Att leva i
Den 3 december genomfördes manifestationer och demonstrationer för att försvara de funktionshindrades rättighet till personlig
Socialdemokraterna vill slopa den så kallade straffrabatten för unga. Straffrabatt innebär att brottslingar under 21
Migrationspolitiska S-föreningen förklarade redan inför Almedalsveckan sommaren 2017 att man skulle genomföra en utvärdering av