Bildskapare: Klaus Hausmann / Pixabay.

Kristersson träffar husse i Helsingfors

Idag träffar Sveriges väldresserade moderata statsminister USA:s president Joe Biden. I sammankomsten kommer också förutom värden, Finlands president Sauli Niinistö, även Norges statsminister Jonas Gahr Støre, Danmarks statsminister Mette Frederiksen och Islands statsminister Katrín Jakobsdóttir att delta.

Kristersson berättade i en intervju som sändes i morse i radions P1 att detta med Nordens samarbete med just USA är särskilt viktigt. Det handlar om att möta den gemensamma motståndaren Ryssland. Men, tillade, den svenske statsministern: Också Kina är en motståndare som vi och vår mäktiga vän och beskyddare på andra sidan Atlanten har gemensamt.

Så när USA, under Biden, Trump eller någon annan hövding i Vita Huset, bestämmer sig för att ge sig på, med eller utan kärnvapen, den stat som makthavarna over there utnämnt till sin strategiskt viktigaste rival – ja då ska de politiska och militära ledningarna i Sverige och Norden gå upp i givakt, inta högsta beredskap och invänta order från Pentagon.

Så nu vet vi det – det också.

You May Also Like