Anis Don Demina, Rhys, Smith & Thell och Cherrie är artister som kommer att uppträda under invigningen…

Officiell invigning av Mälardalens Universitet

Nu på fredag (3 juni) blir det officiell invigning av Mälardalens Universitet och Universitetsplatsen framför campus. Då får Eskilstuna äntligen fira tillsammans med Västerås att båda städerna nu blivit universitetsstäder. Programmet är kostnadsfritt och öppet för alla – även Eskilstunabor som inte har någon koppling till universitetet.

Program på Mälardalens Universitet:

  • 14.00–16.00 Öppet hus på campus
  • 15.00 Invigning av Universitetsplatsen utanför campus med bland andra Sarita Hotti (S) Stadsbyggnadsnämndens ordförande i Eskilstuna

Program på Fristadstorget:

  • 16.00 Officiell invigning av MDU från scenen på Fristadstorget med bland annat utbildningsminister Anna Ekström (S)
  • 17.00 Studentaktiviteter och tävlingar på Fristadstorget
  • 18.00–22.00 Konserter på Fristadstorget i Eskilstuna med artister som Cherrie och Anis Don Demina med DJ-set. Konsert med Rhys och Smith & Thell på storbildsskärm från Västerås

MDH blev MDU

Den 1 januari 2022 blev Mälardalens Högskola Mälardalens Universitet. (Se tidigare artikel)

– Att bli universitetsstad kommer att betyda mycket för Eskilstunas ungdomar, näringslivets långsiktiga kompetensförsörjning, möjligheter till livslångt lärande och för Eskilstunas sammantagna attraktivitet. Att bygga stärkt forskning, få ytterligare spets i utbildning skapar förutsättningar för tillväxt, investeringar, växande näringsliv, jobb och framtidstro. Vi går in i en ny era som kommer att påverka Eskilstunas framtid på ett mycket positivt sätt, säger Tommy Malm, kommundirektör.

Försenat på grund av pandemin

På grund av pandemin har invigningen fått flyttats fram, men 3 juni är det alltså dags. Eskilstuna Kommun är en av arrangörerna av Universitetsfesten tillsammans med Mälardalens Universitet och Västerås Stad.

Universitetsplatsen

Universitetsplatsen heter området mellan campus och Strömsholmen. (Se tidigare artikel) Platsen blev klar i mars men öppnas nu officiellt i samband med invigningen av Mälardalens Universitet. Universitetsplatsen är en mötesplats med sittplatser, cykelparkering, grönytor med mera framför campus – för studenter, invånare och besökare.

Här kan du ta del av hela programmet för invigningen.

You May Also Like