Bild: Gerd Altmann / pixabay.

Insändare: Varning för NATO! FN är bättre!

Jag anser att det är för mycket diskussioner om NATO. Namnet är en förkortning av North Atlantic Treaty Organisation. Denna pakt bildades 1949, under det kalla krigets inledningsskede. Det handlade om en allians riktad mot Sovjetunionen. De länder som då bildade NATO var USA, Belgien, Danmark, Frankrike, Island, Italien, Kanada, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Portugal och Storbritannien.

Det går nuförtiden i dessa krigshysterins tidevarv inte en dag utan att NATO nämns i debatten. Precis som att de skulle vara “The Good Guys” i världen. Men vart tog FN vägen i hela den här hysterin. FN har ju bildats för att förhindra krig och konflikter runtom i världen …

Skulle Sverige bli medlemsstat i NATO så kommer det dessutom innebära att kärnvapenbestyckade flygplan och krigsfartyg placeras på svensk mark. Hur kul skulle det vara på en skala ett till tio? Varför nämns aldrig detta av vår krigsminister Peter Hultkvist när han håller sina presskonferenser. Utrikesminister Ann Linde håller också tyst om detta. Man kan undra varför de inte nämner något om kärnvapen. Överhuvudtaget tycker jag att vi ska sansa oss lite grand i hela den här situationen som nu uppstått på grund av Rysslands invasion av Ukraina. Ge FN en chans igen i det här infekterade läget.

Kjell Andersson

You May Also Like