Kvarnen på Klockberget har varit som ett slags landmärke för Torshällaborna – många känner nu stor sorg…

Gamla kvarnen i Torshälla brann ner till grunden

Strax före halvtre på måndagseftermiddagen larmades polis och räddningstjänst till Kyrkogatan i Torshälla strax utanför Eskilstuna. Det med anledning av en fullt utvecklad brand. Det var den gamla väderkvarnen bakom kyrkan som stod i lågor.

När Räddningstjänsten kom fram till platsen var kvarnen redan övertänd. Man gjorde då bedömningen att låta kvarnen brinna ner till grunden samtidigt som man jobbade med att förhindra spridning.

Ett landmärke för Torshällaborna

Väderkvarnen på Klockberget i Torshälla uppfördes på 1870-talet. Den hade till uppgift att driva slipmaskiner i den knivfabrik som fanns i byggnaden på den tiden. På senare tid har kvarnen använts som förråd av boende i närheten. De som förvarat saker i förråden har nu förlorat sina ägodelar. Men kvarnen har också varit ett slags landmärke för Torshällaborna, då den synts från stora delar av bygden. Många känner nu stor sorg över det som hänt.

Kvarnen blev snabbt övertänd.

Brandorsak oklar

Senare under eftermiddagen meddelade Polisen att man varit på plats och skrivit en anmälan om mordbrand, då det inte finns någon naturlig brandorsak. Denna rubricering kan dock komma att ändras.

Röken från branden syntes över stora delar av Torshälla under måndagseftermiddagen…

You May Also Like