Flera bilar blev totalförstörda efter morgonens brand på Lagmansgatan i Råbergstorp i Eskilstuna…

Flera bilar totalförstörda efter brand i Råbergstorp i Eskilstuna på tisdagsmorgonen

Strax före klockan sex på tisdagsmorgonen larmades Räddningstjänsten till bostadsområdet Råbergstorp i Eskilstuna. Närmare bestämt till Lagmansgatan. Larmet handlade till en början om brand i en bil, men det skulle senare visa sig att flera bilar blev totalförstörda.

För bara några veckor sedan sattes flera soprum i brand i samma område (se tidigare artikel). När eFOLKET:s reporter är på plats under tisdagsmorgonen för att fotografera morgonens bilbränder kan han samtidigt konstatera att dessa soprum fortfarande är avstängda och ur funktion.

Enligt Räddningstjänsten var det flera personer som ringde in om bilbranden under tisdagsmorgonen, då branden ägde rum precis utanför de boendes lägenhetsfönster. Ett stort svart rökmoln syntes också över stora delar av Eskilstuna under tisdagsmorgonen. Bilbranden spred sig snabbt och tre bilar klassas som totalförstörda och en fjärde har fått mycket grova skador.

Polisen tar nu över ärendet

Räddningstjänsten lyckades dock släcka branden ganska snabbt, och vid halvsjutiden på tisdagsmorgonen var man klar på platsen. Ärendet kommer nu att lämnas över till Polisen för vidare utredning och brandorsak.

Hettan gjorde att en gatlampa började smälta.

Inga personer ska ha kommit till skada efter tisdagsmorgonens bilbränder.

Läs också:

Flera bilar förstörda efter anlagd brand på Brunnsbacken i Eskilstuna

You May Also Like