Foto: Greenpeace.

Fredlig Greenpeaceaktion mot oljetanker i Östersjön

Den 12 april,genomförde Greenpeace  en fredlig aktion mot oljetankern Zitrcone, som under flera månader legat öster om Gotland.

Fartyget fungerar som en flytande bränslestation som slangar över bränsle till ryska oljetankers. En rysk “skuggflotta” av oljetanker som på det här sättet lättare kan kringgå EU-sanktionerna mot Ryssland:

– Den ryska skuggflottans rostiga tankfartyg skeppar varje dag enorma mängder rysk olja genom Östersjön, och utgör ett allvarligt hot mot våra hav och kustlinjer. Sjöfartsexperter menar att det bara är en tidsfråga innan en olycka inträffar. Vi kräver att den svenska regeringen slutar tillåta att skuggflottan tankas i i svenska vatten, och därmed tar bort infrastruktur som just nu underlättar för Rysslands oljeexport som finansierar kriget i Ukraina, säger Erika Bjureby, chef för Greenpeace i Sverige.

– Ryssland är fortfarande, trots de sanktioner som riktas mot landet till följd av invasionen av Ukraina, en av världens tre största exportörer av olja. 60 procent av oljan som Ryssland exporterar med tankfartyg passerar genom Östersjöns och Öresunds känsliga vatten, skriver Greenpeace i ett pressmeddelande. (se lästips)

Den fredliga protestaktionen Greenpeace riktat mot Zircone består i all man på fartygets sida med stora bokstäver målat; “OIL FUELS WAR – PEOPLE WANT PEACE”.

Det lustiga i kråksången är att denna “flytande tankstationen” Zircone seglar under cypriotisk flagg. Så kallad “bekvämlighetsflagg” för att undvika säkerhetskontroller och för att få ner skatter och andra kostnader. Ofta saknar de också försäkringar och kollektivavtal med besättningarna. Jag brukar kalla det “sjörövarflagg”.

Som extra grädde på moset ägs Zircone av det lettiska bolaget Fastbunkering. Eller om det heter Fast Bunkering Holding?

Också det är anmärkningsvärt – att ett lettiskt bolag bistår och underlättar export av rysk olja genom Östersjön mitt under den bojkott mot Ryssland som sägs pågå.

Ibland är det svårt att veta vem som är vän och vem som är fiende. Men när det handlar om pengar existerar tydligen inga “lojaliteter”. En del är beredda att gå i allians med djävulen själv om det gynnar profiten.

Under de senaste två månaderna har det genomförts 56 “slangningar” av bränsle från Zircone till oljetankfartyg. 52 av dem har varit till ryska fartyg.

Rolf Waltersson

Lästips:

You May Also Like