Foto: Gustaf Sandholm Andersson

Folkpunkbandet Sir Reg släpper nytt album

Det har gått 2 år sedan Sir Reg släppte sitt senaste album “Modern day disgrace” vilket är bandets fjärde sedan de bildades 2009. Under 2018 har de varit inne i studion och jobbat med kommande album “The Underdogs” som släpps den 21 september i år. Redan nu finns det två smakprov på hur nya skivan kommer att låta i och med de två singlar de släppt digitalt.

Sir Reg tillhör den genre som kallas Celtic Punk, det vill säga punk med tydliga influenser av irländsk folkmusik. Bandet bildades i Köping ur det tidigare bandet The Barcrawlers som spelade irländska folksånger runt om i landet under några år på 00-talet. Nu är det bara Brendan Sheehy (sång och gitarr) samt Karin UIlvin (fiol) som återstår av originalmedlemmarna.

Det här är en genre som ofta saknar nya idéer, där texterna ofta handlar om Guinness och whiskey och där många band tenderar att låta väldigt lika varandra. Därför är det befriande med Sir Reg som rör sig bort från det. Med samhällskritiska texter och en musik som drar mer åt indierock än att försöka låta som Shane MacGowan eller Dropkick Murphys.

Efter att ha lyssnat på de två nya låtarna från kommande album ser jag verkligen fram emot att få höra hela skivan. Brendan Sheehy berättar att det kommer bli ett ganska varierande album där de dels kommer att gå tillbaka en del till det irländska traditionella men att de även fortsätter på spåret med inslag av indierock.

Efter att skivan har släppts i september väntar en mängd spelningar i höst och vinter, bland annat en turné i Storbritannien. Det blir även några spelningar i Sverige.

Sir Reg på Facebook

You May Also Like