Sjuttisju – Bajenhjärta på grön vinyl

Efter att ha komponerat Hammarbylåtar i 15 år har nu Bajenmusikern Micke Sjuttisju släppt sin första skiva på vinyl. Skivan består av 14 låtar och kan ses som en ”best of” då låtarna är hämtade från hela karriären. Det är det nystartade skivbolaget BD Records som gett ut skivan.

Den nya skivan Bajenhjärta innehåller låtar från den första Sjuttisju-skivan ”Skit i stan – Gullmarsplan” från 2007 till den senaste skivan ”Gamla Hjältar” från 2021. Utöver detta finns det även två tidigare outgivna låtar med som är exklusiva för Bajenhjärta.

Det blir lite som en resa säger Micke, eftersom låtarna kommer i kronologisk ordning kan man verkligen höra hur jag har utvecklats men även om jag är bättre nu både med musikskapandet och sången är jag ändå väldigt stolt över mina första låtar.

Tidigare har Sjuttisju bara funnits på CD och på olika streamingtjänster, Micke som själv har ett stort intresse för vinylskivor är därför väldigt glad att äntligen debutera på det formatet. Han funderar ett tag och nämner med en liten reservation att Bajenhjärta kan vara den första supporterskivan i Sverige som ges ut på vinyl på undergroundnivå. Det som släppts tidigare har oftast varit med mer etablerade artister som Magnus Carlsson och Kenta Gustafsson.

Det som gjort det hela möjligt är det nystartade skivbolaget BD Records säger Micke. Det är helt enkelt ett skivbolag som kommer att fokusera på att ge ut Bajenmusik på vinyl, som ett sorts kulturprojekt där all vinst kommer att gå vidare in i nästa skivprojekt. Stora delar går efter punkens gamla devis, Do it yourself.

Omslaget, som för övrigt är målat av Bajenkonstnären Fredrik Olsson föreställer artisten själv med sin gitarr i förgrunden och med gamla Söderstadions norra läktare i bakgrunden med både flaggor och pyroteknik. Micke är så nöjd med målningen. Fredrik lyckades verkligen fånga den känslan jag ville ha, det är ju dessutom där i klacken på Söderstadion som jag är uppväxt.

Till sist, varför Sjuttisju?
-Jag har mina rötter i punken och har alltid gillat så kallad 77-punk, dessutom är 121 77 ett av de mest förnäma postnumren i det här landet, det var där som Söderstadion låg och det är där som Nya Söderstadion ligger.

Sjuttisju finns både på Facebook och Instagram. Skivan kan beställas från BD Records

You May Also Like