Från vänster: Peter Jigstad, Roger Hiding, Kenneth Danielsson och Bosse Furustig.

Eskilstunabandet FAT SLAP rockar ingång efter pandemiuppehållet

Igår var det dags för det av så många uppskattade Eskilstuna-bandet FAT SLAP att kliva ut ur pandemitystnaden. Det skedde på Gästis dit omkring 75 rocksugna Eskilstunabor sökt sig.

Av döma av reaktionerna blev de inte besvikna. Bandet bjöd på den välbekanta varierade blandningen av eget och covers. Utmärkande är att även vad de egna kompositionerna anbelangar finns en stor variation. Samtidigt som alla låtar kännetecknas av det där speciella “fat-slap-soundet”.

Någon ringrostighet kunde definitivt inte skönjas. Gitarristerna Bosse Furustigs och Kenneth Danielsson har genom åren utvecklat ett synnerligen välfungerande samspel, och basisten Peter Jigstad och Roger Hiding på trummor garanterar sväng och stabilitet.

För undertecknad, med flera, var det en fröjd att igen få lyssna till låtar som bandets egna kompositioner “Pärlan” och “Dockan”. För att bara nämna två.

Riktigt urbra gör FAT SLAP också Wilson Pickets klassiska soul-låt If You Need Me, som i Sverige på 60-talet blev känd främst genom Sam Cookes och Rolling Stones versioner. Kenneth Danielsson sjunger den med kraft och känsla, och åhörarna visar vad de tycker genom att redan efter de första inledande takterna fylla dansgolvet.

Till eFOLKET intygade bandmedlemmarna efter spelningen att de förstås var väldigt nöjda och glada över att vara igång igen.

En  känsla som säkert alla som tagit sig till Gästis denna lördagskväll delade.

You May Also Like