Droger och alkohol i samband med bilkörning är ingen bra kombination…

Flera rattfyllerister stoppade i Eskilstuna under Trettonhelgen

När många av oss andra kanske är lediga just nu så jobbar Polisen på. Och tur är väl det – under Trettonhelgen har bland annat ett par rattfyllerister fastnat i Polisen nät.

Strax efter klockan sex på Trettondagsaftonens kväll gjorde en polispatrull en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Eskilsgatan i Eskilstuna. Under kontrollen uppstod misstanke om drograttfylleri.

Narkotikabrott och rattfylleri

– Föraren, en man i 20-årsåldern, fick följa med för provtagning misstänkt för ringa narkotikabrott för eget bruk samt rattfylleri, berättar Polisens presstalesperson. Priya G Eklund.

Efter förhör släpptes mannen.

Och strax före klockan nio på Trettondagens förmiddag stoppade Polisen en bil för en fordons- och förarkontroll i krokarna av stadsdelen Slagsta i Eskilstuna. Vid kontrollen uppstod misstanke om att föraren var påverkad.

Drograttfylla samt olovlig körning

– Föraren, en man i 30-årsåldern, fick följa med Polisen för kontroll, säger Priya G Eklund.

Mannen är nu misstänkt för drograttfylla samt olovlig körning.

– Utöver detta har vi under natten mot Trettondagen haft ärenden av rutinkaraktär, bland annat om psykisk ohälsa, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten, berättar Polisens presstalesperson, Priya G Eklund.

Priya G Eklund, Polisen

You May Also Like