Polisen fick under tisdagsmorgonen tillkalla Regionala Insatsstyrkan…

Hotfulla pistolmän gripna i Eskilstuna under tisdagsmorgonen

Polisen larmades under natten och tisdagsmorgonen till två olika adresser i Eskilstuna kommun där tre män agerat våldsamt och hotfullt. Dels ska de ha varit i ett flerfamiljshus i stadsdelen Söder i Eskilstuna vid fyratiden i natt. Där ska de ha hotat med ett pistolliknande föremål och försökt ta sig in i två olika lägenheter, dock utan att lyckas. Männen lämnade sedan platsen i en bil.

Strax efter klockan sex i morse kom ett nytt larm om tre män som gjort inbrott i ett garage och stulit gods. Detta var på en adress nära Hållsta söder om Eskilstuna. I samband med att de lämnade i bil ska de åter igen ha hotat med ett pistolliknande föremål.

Regionala Insatsstyrkan tillkallades

Polisen skickade ut flera patruller vid det första larmet. Polisen fick sedan tips om att en bil kört vårdslöst i krokarna av stadsdelen Skogstorp och sedan fortsatt österut. Så småningom anträffade Polisen en bil som stämde in på signalementet i samhället Hällberga. Bilen stod vid ett bostadshus. Regionala Insatsstyrkan (RI) tillkallades för att stötta ordinarie polispatruller i insatsen. Strax före klockan åtta på tisdagsmorgonen meddelade RI att tre män hade säkrats utanför huset och samtliga greps. Polisen sökte sedan av huset i Hällberga. Det visade sig att där fanns ytterligare två män, och även de greps.

Grovt vapenbrott och stöld

Brottsrubriceringen är i nuläget grovt vapenbrott och stöld på samtliga inblandade. Rubriceringarna kan dock komma att ändras under utredningens gång. De gripna männen är i 30-, 30-, 35-, 35-, och 45-årsåldern. Nu under tisdagen kommer Polisen att hålla förhör med de gripna och målsäganden samt säkra teknisk bevisning med mera…

Bilen som de gripna hade färdats i togs i beslag för kriminalteknisk undersökning. Ingen ska ha skadats allvarligt fysiskt i samband med nattens och morgonens händelser.

You May Also Like