Exempel på våra produkter, möbler till skolor och förskolor. Foto: Eva Björklund, 1969.

Evas dagbok från Kuba (70) – Den 7 – 9 mars, 1969

Fredag 7.3

Skolkade från jobbet på eftermiddagen för att dricka vin i eftermiddagssolen med människor som jag älskar.

Lördag 8.3

Arbetade till sex på kvällen. Det gäller att klara av det här så fort som möjligt för att få saken ur världen och börja på ny kula. På kvällen sov jag och ignorerade de besökande.

Söndag 9.3

Arbetade på morgonen. Vi har nu gjort en lista på alla inven­tarierna och kunnat börja rita de saker som fattas. De flesta möblerna plockar vi ur det vi redan gjort. Några av dem be­höver överarbetas något och det som fattas ska vi försöka rita så enkelt som möjligt. Framför allt fattas lampor som vi inte hunnit börja med tidigare.

På kvällen fick jag besök av Silvio och Sonja som tyckte att jag skulle göra slag i saken och stanna på Kuba. De är över­tygade om att jag aldrig skulle kunna anpassa mig till Sverige igen, jag är alldeles för kubaniserad. Ibland känns det som om de har rätt.

You May Also Like